Rabiot hosszabbítani akar a Juventusszal

rabiot_200_1.jpgAz egyik leghitelesebb átigazolási forrásnak tartott Fabrizio Romano a minap arról számolt be, hogy hamarosan pont kerülhet az összességében véve már évek óta húzódó Adrien Rabiot-saga végére, ugyanis a francia középpályás idén nyáron a tavalyi, rövid távra szóló megállapodást követően végre több évre is elkötelezheti magát a Juventus mellett. 

A transzferguru arról írt, hogy Rabiot a következő évadban is szeretne a Bianconeri kötelékében maradni, mivel eddig nem igazán kapott más, igazán meggyőző ajánlatokat. A francia számára ekképp egyértelműen a kontraktus kiterjesztése került előtérbe, holott az utóbbi időszakban a Tottenham Hotspur, valamint a Paris Saint-Germain is tárgyalt leigazolásáról édesanyjával, Veronique Rabiot-val. 

A középpálya megerősítése ettől függetlenül persze továbbra is terítéken van, mivel a klub nagyon szeretné megszerezni az Atalanta labdarúgóját, Teun Koopmeinerst, akit Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna a legutóbbi fordulóban is éles szemmel figyeltek, felmérve a holland Bologna elleni játékát. 

Nicolò Schira a múlt heti hírekhez hasonlóan ezúttal is arról írt, hogy Koopmeiners a Juve kiemelt célpontja a következő idényre nézve, ugyanakkor a hétvégi meccs a Bologna futballistái miatt is érdekes volt a Zebrák szempontjából, hiszen a vezetőség tagjai Riccardo Calafiori és Lewis Ferguson teljesítményét is figyelemmel kísérték. 

Az újságíró szerint a Rossoblù nagyon szeretné leigazolni Hans Nicolussi Cavigliát, ez pedig jó tárgyalási alapot jelenthet a Bianconeri számára, akik az olasz középpályást Ferguson szerződtetésére használhatják majd fel, csökkentve ezzel a skót kiválóság alapvetően 25-30 millió euró között mozgó vételárát. 

A napokban egyébként egy másik keresett játékossal kapcsolatban is új információk láttak napvilágot, mivel Andrea Cambiaso ügynöke, Giovanni Bia rövidebb interjút adott az olasz médiának, szót ejtve a bal oldali szárnyvédő jövőjéről, aki iránt a hírek alapján több klub is érdeklődést mutat: 

"Tisztában vagyunk vele, hogy a Real Madrid kedveli ügyfelem játékát, ám jelen pillanatban nehéz lenne válaszolni arra a kérdésre, hogy a spanyolok lépéseket tehetnek-e majd érte a nyáron. Nem titok, hogy az utóbbi hónapokban már csapatok is érdeklődtek Andrea iránt, sőt, volt pár klub, mely már januárban is leigazolta volna őt, azonban a Juventus érinthetetlennek tartja ügyfelemet, s nem áll szándékukban eladni a labdarúgót. 

A szerződéshosszabbításról egyelőre nagyon korai lenne beszélni, hiszen Cambiasónak még három és fél évig élő kontraktussal bír az Öreg Hölgynél. Jövőre minden bizonnyal egyeztetni fogunk erről a Juventusszal, ám a téma most a legkevésbé sincs napirenden" – összegzett a menedzser.