Koopmeiners továbbra is kiemelt célpont a nyárra

teun-koopmeiners.jpgBár a nyári mercato még messzebb van, és a rendelkezésre álló lehetőségek széles tárháza is kérdéses egyelőre a bajnoki helyezés és az ezzel járó BL pénzek, valamint az esetleges Klubvilágbajnokság részvétel miatt, ez azonban nem akadályozza meg az újságírókat, hogy az értesüléseiket közöljék a nagyérdeművel, természetesen ebbe a sérültekkel kapcsolatos információk is beletartoznak. Lássuk az elmúlt napok fontosabb híreit!

Romeo Agresti értesülései szerint Moise Kean a hosszan tartó sérülése után immár a csapattal tudott dolgozni, és edzeni, így egyes jelentések szerint az Atalanta elleni rangadóra minden valószínűség szerint már a vezetőedző rendelkezésére állhat.

Nicoló Schira Daniele Rugani kapcsán osztotta meg információit, miszerint a védő egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a fizetése csökkentése mellett meghosszabbítsa a jelenlegi kontraktusát. A játékos eltökélt az ügyben, hogy továbbra is a Juventus játékosa legyen.

Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bianconeri továbbra sem tett le Teun Koopmeiners megszerzéséről, akinek árát a klubja jelenleg nagyjából 50 millió körüli értékben határozta meg. A Juventus eltökélt a középpályás megszerzése iránt, azonban Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna a konkrét tárgyalások megkezdése előtt mindenképp megvárnák a szezon egyértelmű célkitűzéseként meghatározott BL kvalifikációt és az ebből érkező emelt összeget.

Schira értesülései szerint mindemellett a Federico Chiesa körül kialakult kényes szituáció miatt a klub illetékesei meghatározták az olasz szélső esetleges pótlására kiszemelt játékost, játékosokat, ha a kapcsolat végül a nyáron nem folytatódna. Cristiano Giuntoli felvette a kapcsolatot a Bolognát erősítő Lewis Ferguson képviseletével, és a hírek szerint az első találkozó kifejezetten pozitív hangvételű volt. A támadó középpályás értékét a klubja 25-30 millió euró közötti összegre becsüli.

Fabiana della Valle, a La Gazzetta dello Sport munkatársa úgy értesült, hogy a mostanában kiváló formának örvendő Dušan Vlahović hajlandó lenne egy hosszútávó szerződést aláírni a Juventusszal, és ez ügyben a játékos képviseletét ellátó ügynök a következő hetekben tárgyalóasztalhoz is ülhet a klub illetékeseivel. A szerb játékos jelezte Darko Risticnek, hogy vegye fel a kapcsolatot Cristiano Giuntolival az új kontraktus kapcsán és az elsődleges jelentések szerint ezen beszélgetések pozitív hangulatban zajlottak, mindkét fél azon szándékával, hogy folytatódjon ez a kapcsolat. Az újság úgy tudja, hogy a játékos egy 2028-ig tartó, két éves hosszabbítást írhat alá, melynek révén a klub a játékos fizetését és az amortizációs értékét jobban el tudná osztani az elkövetkező négy évre vonatkozóan.

A német BILD SPORT jelentése szerint a Juventus továbbar is érdeklődést mutat a Bayern München német vállgatott középpályása, Leon Goretzka iránt. Azonban a lap úgy tudja, a játékos egyelőre nem gondolkozik a váltáson, annak ellenére sem, hogy a német rekordbajnok edzőjével közel sem felhőtlen a viszonya. Goretzka inkább kivár, hogy a nyáron ki lehet majd Tuchel utódja és hogy miként fog vele kijönni, így ebben az ügyben döntés semmiképp nem várható az új edző kinevezéséig.

Végül pedig a tegnap megjelent friss hírek után, miszerint Paul Pogba négy éves eltiltásra számíthat, Giovanni Albanese megosztotta a nagyérdeművel, hogy a Juventus a játékos szerződésének felbontásával mintegy 33 millió eurónyi összeget spórolhatna meg.