A Juventus egy bal lábas belső védőt igazolna a nyáron

calafiori-riccardo-bologna-2023-1702993175-124404.jpgA tegnap esti Coppa Italia elődöntőjében hazai pályán aratott két gólos győzelem némiképp eloszlatta a viharfelhőket a klub székháza felől, de ettől függetlenül már javában zajlik a falak között a készülődés a következő szezonra, melyről a hitelesebb források mind szolgáltak érdekes információkkal.

Romeo Agresti információi szerint, melyeket egyéb iránt az elmúlt 48 órában gyűjtött be, a Juventus egyre kitartóbban figyeli a Bologna ifjú olasz védőjét, Riccardo Calafiorit. Erősödött a kapcsolat a felek között, olyannyira, hogy a játékos immár konkrét cél a Bianconeri számára. A klub illetékesei a védelembe egy bal lábas védőt szeretnének igazolni, és ez a védő úgy tűnik Calafiori lesz.

Agresti mindezek mellett úgy értesült, hogy a Juventus francia válogatott középpályásának, Adrien Rabiot-nak a jövőjével kapcsolatban nincs még semmi sem eldöntve, azonban egyes hírek szerint a játékos jó kapcsolatot ápol Thiago Mottával is.

Végezetül pedig egy saját gondolatot is megosztott a nagyérdeművel: „Többször is megkérdeztem Allegrit arról, hogy miért nem rakja fel a pályára a nagy hármast, azonban ő mintha ezt a lehetőséget nem is látná. Sajnálatos dolog. Meggyőződésem, ha Chiesa végül mégis marad, az új edző első dolga az lesz, hogy kitalálja, miként tud az olasz és Yildiz együtt szerepelni, egyikük a jobb, míg másik a baloldalon.”

Nicoló Schira jelentése szerint a Juventus vezetősége nagyon elégedett Andrea Cambiaso teljesítményével, ezért pedig a felek a következő hónapokban tárgyalóasztalhoz fognak ülni egy szerződéshosszabbítási javaslat megvitatása végett, mellyel egyben a játékos fizetését is megemelnék. A Bianconeri már az elmúlt nyáron is elutasított egy Premier League klub 15 millió euró + bónuszokat tartalmazó ajánlatát, azonban néhány komoly külföldi együttes továbbra is figyelemmel követi a játékos fejlődését.

Végül pedig még Fabrizio Romano is állást foglalt a Juventus edzőkérdésében, és a szakember érzése az, hogy a szezon végeztével a Juventus és Massimiliano Allegri útjai elválnak majd.