A klub még nem döntött a januári kiszemeltekről

de_paul_1.jpgA tegnapi nap folyamán ismét újabb információk láttak napvilágot a Juventus lehetséges téli célpontjaival kapcsolatban, ugyanis nem titok, hogy a Bianconeri mindenképpen szeretne igazolni valakit a januári mercato során, mindazonáltal bizonyos olasz források szerint a klub még mindig nem hozott végső döntést arról, hogy kire helyezi majd a fókuszt. 

Romeo Agresti arról értekezett a Juventibus legutóbbi adásában, hogy a vezetőség több célpontot is szem előtt tart, s mindeddig nem határozta meg a legfőbb kiszemeltet. Az újságíró hozzátette, hogy a sajtóban felbukkanó nevek közül többek iránt is érdeklődik az Öreg Hölgy, ennek fényében pedig a Rodrigo de Paulra, vagy a Georgiy Sudakovra vonatkozó információk sem voltak alaptalanok, mivel a Zebrák mindkét játékos környezetével felvették a kapcsolatot az utóbbi hetekben. 

Ugyancsak Agresti számolt be a fekete-fehérekkel időről-időre szóba hozott Teun Koopmeiners helyzetéről. A szakíró úgy tudja, hogy a Serie A rekordbajnoka már tavaly nyáron is figyelte az Atalanta huszonöt éves holland középpályását, azonban a bergamóiak akkor egy 50 millió eurós összeget kértek volna érte, amit a Juve nem tudott volna kifizetni. 

A La Dea követelései most januárban némileg csökkenhetnek, ugyanis a fekete-kék mezes alakulat már egy 40-45 milliós transzferdíjért cserébe is elengedné Koopmeinerst, akit tehát egyáltalán nem tartanak érinthetetlennek, ugyanakkor a kérőknek igazán meggyőző ajánlattal kellene előrukkolniuk ahhoz, hogy ténylegesen elengedjék őt. 

A Sky Sport Italia mindeközben arról értekezett, hogy a Juventus továbbra is a fiatalokra kívánja építeni a jövőt, ami miatt a vezetőség sem Matías Soulét, sem pedig Kenan Yıldızt nem szeretné eladni az elkövetkezendő időszakban. Bár az utóbbi hetekben rendre felmerült a két játékos esetleges távozása, az argentin támadó esetében maga Giovanni Manna cáfolta a híreszteléseket, míg a Sky arról írt, hogy a többek szerint elvágyódó török reménység is csak egy óriási összegű ajánlat esetén hagyhatná el a klubot. 

A hírek mellett a napokban egy hivatalos bejelentés is érkezett, ugyanis nemrég biztossá vált, hogy az olasz Országos Doppingellenes Bíróság január 18-án, 14 óra 30 perces kezdettel hallgatja majd meg az álláspontokat Paul Pogba ügyében, aki az augusztus 20-i, Udinese elleni mérkőzést követően megbukott a meccs utáni doppingteszten. Mivel az ügyészség később nem találta kielégítőnek a francia erre adott magyarázatát, négy éves eltiltást kértek a labdarúgóra, ami gyakorlatilag a sérülékeny és idősödő középpályás karrierjének végét jelentené, azonban a január 18-án megszületendő ítélet után az érintettek valószínűleg tisztábban láthatnak majd.