Di Gregorio lehet a megoldás kapusposzton?

digregorio-1.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Nicoló Schira értesülései szerint tegnap este volt egy megbeszélés Cristiano Giuntoli és Adriano Galliani között, a téma pedig Michele Di Gregorio volt. A Juventus érdeklődik a Monza hálóőre iránt, és a néhai Berlusconi együttese 20 millió eurót kérne a játékosért, azonban egy 15 millió + bónuszok vagy egyéb ellenérték is elegendő lehet a játékos megszerzéséhez.

Giovanni Albanese információi szerint a Bianconeri számára sürgőssé vált Federico Chiesa szerződésének kérdése, mely akár hosszabbítással, akár eladással végződhet. A játékos maga a döntéssel kivár, tudni szeretné, mi lesz Massimiliano Allegri sorsa és a következő szezonra nézve milyen projekttel vág neki a Juventus, mielőtt döntene.

Daniele Longo ehhez kapcsolódó értesülése tovább árnyalja a képet. Az AS Roma érdeklődése Chiesa megszerzése iránt valós és konkrét, az ötlet pedig magától Daniele De Rossitól származik, aki remek kapcsolatot ápol a szélsővel. A játékos számára pedig valós lehetőség a távozás.

Most pedig következzen Romeo Agresti pár gondolata az edzőkérdésről: „Hónapok óta a teljes labdarúgás világa kész tényként kezeli és közli, hogy Thiago Motta a Juventushoz csatlakozik. Két dolog következik ebből: vagy a klub tökéletesen terel és félrevezet, vagy pedig valóban ez a forgatókönyv létezik és ő a kiválasztott.

Ami az edzőt illeti, ostobaság lenne azt gondolni, hogy a Juve automatikusan, újra a legmagasabb szinten fog teljesíteni Massimiliano Allegri távozása után. Biztosan mindenkinek jót tennie, ha egy másik edző érkezne, más jellemzőkkel, de ahogy korábban is mondtam, egyértelmű pszichológiai problémák vannak ezzel a jelenlegi csapattal. Egy vereség vagy döntetlen után dühösnek kellene lenni, de úgy tűnik, hogy náluk ebből van kevesebb.”

A Juventus Alex Sandro nyári távozásával 11 millió eurót takarít majd meg.

Végezetül pedig bár nem közvetlen mercato, de a nyári keretkialakítás szempontjából fontos információ! A Juventus bejutása a Coppa Italia döntőjébe és az ebből következő landolás az Olasz Szuperkupa négyes döntőjében máris fontos adatot szolgáltat a következő szezonra nézve: a Bianconeri legalább 51 mérkőzést játszik a következő futballszezonban.

Ez az egyre zsúfoltabb naptár, a megújuló versenyek és az újonnan életre keltett bajnokságok eredménye. Így, figyelembe véve azt az öt hivatalos versenyt, amelyekben már biztos, hogy részt vesz, a Juventus a következő mérkőzéseket biztosan lejátssza:

  • 38 forduló a Serie A-ban
  • 8 forduló az Olasz Kupában
  • 8 mérkőzés a Bajnokok Ligája első szakaszában
  • Az Olasz Szuperkupa négyes döntőjének elődöntője
  • 3 mérkőzés az új klubvilágbajnokság csoportkörében

Ez összesen 51 mérkőzést jelent, amely szám akár 69-re is nőhet, amennyiben az összes eseményen a lehető legtovább menetel. Figyelembe véve, hogy az új szezon - az olaszoknál - augusztus 14-én kezdődik és potenciálisan július 13-án ér véget, a minimum alapján számolva átlagosan hatnaponta egy mérkőzésről beszélünk (és nem számolva a válogatott meccseket).