A Juve már januárban eldöntötte, hogy edzőváltás lesz a nyáron?

pipito.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Nicoló Schira értesülései szerint a Juventus és az AS Roma együttese is élénken érdeklődik a Palermo fiatal tehetsége, a 2010-es születésű Giuseppe Pipitó iránt. Őt tartják a legjobb 14 év alatti olasz csatárnak. Bekerült a Palermo U15-ös csapatába, és már a két évvel idősebb játékosok között szerepel.

Schira információi szerint Filip Kostic a nyári átigazolási időszakban elhagyhatja a Juventust. A legutóbbi pletykák ellenére szaúdi klubokkal egyelőre nem történtek tárgyalások. A Crystal Palace információkat kért a szélsőről, elvégre Glasner még az Eintracht Frankfurtból ismeri és nagra értékeli a játékost. A tényleges tárgyalások azonban még nem kezdődtek meg.

Schira értesülései szerint a Juventus lényegében megegyezett mind Michele Di Gregorióval, mind Riccardo Calafiórival, így az átigazolások létrejöttéhez már csak a kluboknak kell megállapodniuk.

Schira továbbá megosztott egy névsort, akik a nyáron valószínűleg csomagolhatnak és távozhatnak: Mattia Perin, Hans Nicolussi Caviglia, Fabio Miretti, Filip Kostic és Moise Kean.

A La Gazzetta dello Sport szerint Joshua Zirkzee megszerzéséért a Juventus és az AC Milan csapata között nyílt versenyfutás zajlik.

A Gazzetta tegnapi nyomtatott számának hetedik oldalán foglalkozik a Juventus további csatárkérdésével, melyben azt részletezi, hogy Alvaro Morata igyekszik kierőszakolni a Serie A-ba való visszatérést, hogy az olasz feleségével „hazaköltözzenek”. Még mindig megvan a torinói házuk és a spanyol csatár annak érdekében, hogy a Juventusban szerepelhessen kész még a 7-8 milliós bérezéséből is engedni.

Giovanni Albanese értesülései szerint a Juventus elképzelése a támadósor tekintetében az, hogy ragaszkodik Federico Chiesához és Dusan Vlahovichoz, míg Moise Kean és Arek Milik távozhatnak. A legfőbb kiszemelt a helyükre Joshua Zirkzee, de a Bianconeri nem óhajt részt venni licitháborúban. A B terv Alvaro Morata.

Albanese úgy tudja, hogy amennyiben a Sassuolo kiesne a Serie A-ból, akkor Armand Laurienté konkrét célpont lehet a Juventus számára.

Alfredo Pedulla információi szerint a Juventus már januárban eldöntötte, hogy edzőt vált a nyáron, valamint már ekkor az is eldöntetett, hogy Thiago Mottát akarják. Sem az AC Milannak, sem más csapatnak nincs esélye a megszerzésére, csak a Juventus jöhet szóba. A szezon végéig azonban még várni kell, hogy Motta elfoglalhassa új pozícióját.

A Sky Sport jelentése szerint Adrien Rabiot a szezon végén dönt a jövőjéről, mivel lejár a szerződése, és még a nyári Európa-bajnokság kezdete előtt szeretné tisztázni a kérdést. A francia 29 évesen egy fontos szerződést szeretne. A Juventus folyamatosan kapcsolatban van az édesanyjával, aki az ügynöke is egyben, azonban fizetés tekintetében mindenképp alacsonyabb ajánlatot tud csak prezentálni, köszönhetően az adókedvezmény eltörlésének. Rabiot mindemellett a jövőjét illetően a öntés előtt szeretné tisztázni az edzőkérdést is, mivel igen szoros kapcsolatot ápol Massimiliano Allegrivel, de az őt váltani készülő kiszemelt ugyanakkor a korábban csapattársa volt még.