Részleges megállapodás köttetett Thiago Mottával?

motta.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Nicoló Schira értesülései szerint az elmúlt napok nem hoztak változást: a Juventus technikai stábjának továbbra is az az elképzelése, hogy a szezon végén edzőt vált, hogy vele kezdjenek egy új projektbe. A főbb dolgokat érintő részleges megállapodás köttetett Thiago Mottával már hónapokkal ezelőtt (két éves szerződés. opcióval további egy évre).

Schira információi szerint a Juventus véglegesen Thiago Motta mellett tette le a voksát.

Ezen információkat támasztja alá Gianluca Di Marzio értesülése, mely szerint az AC Milan csapata a teljes szezont nézve figyelemmel követték Thiago Motta teljesítményét, de a Rossoneri úgy értesült, hogy a Bologna edzője előrehaladott tárgyalásokat folytat a Juventusszal.

A Sky Sport információi szerint Antonio Conte nem szerepel a klub tervei között egy nyári edzőváltás esetén. A Bianconeri egyedül Thiago Mottát tartja megfelelő pótlásnak Massimiliano Allegri távozása után.

Giovanni Albanese a Juventus fogadási botrányában érintett középpályása kapcsán osztotta meg a gondolatait: „Nicolò Fagioli pontosan egy hónap múlva a Juventus rendelkezésére áll a Serie A szezon utolsó két mérkőzésre. Nicolò lépésről lépésre követi a terápiás utat, hogy kigyógyuljon játékfüggőségéből. Ez magában foglalja a heti találkozókat és azt is például, hogy a terapeutája felügyeli a bankszámláját.

A Juventus soha nem mondott le Nicolòról. A játékos legsebezhetőbb pillanatában a klub szerződéshosszabbítással ajándékozta meg. Fagioli azóta is bánja, hogy nem tudott segíteni a csapatnak ebben a különleges pillanatban. Egy nehéz év után Nicolò visszatérése a pályára szimbolikus lesz.”

A La Stampa értesülései szerint Vlahovic kész a Juventus öltözőjének új vezérévé válni, és ezért hosszú távon is a maradás mellett dönteni. Elvégre 2021-ben pontosan azért érkezett Torinóba, hogy trófeákat nyerjen, és amíg ezt el a célját el nem érte, egészen biztosan nem fog távozni.

Daniele Longo információi szerint Kenan Yildiz nem pusztán 2028-ig hosszabbít, de a következő szezonban ő fogja viselni a klub legendás tízes mezét is.

Végezetül pedig jöjjön most három La Gazzetta dello Sport hír:

  • a Juventus a védelem átalakítását tervezi Thiago Motta számára. Riccardo Calafiori érkezhet a védelem közepére, a Lille játékosa, Tiago Santos a védelem jobb oldalára, Andrea Cambiaso fog a baloldalon szerepelni, és a védelem közepében a másik hely Gleison Bremeré vagy Danilóé lehet.
  • Carlos Alcaraz egy cseppet sem tudott megfelelni az elvárásoknak, és ezért valószínűtlen, hogy a Juventus megvásárolná, de még egy újabb kölcsönszerződés sincs a képben.
  • Timothy Weah lehet az első név a távozók listáján, a csalódást keltő első szezon után, melyben a játékosnak nem sikerült meggyőznie a Juventus vezetőségét az értékeiről.