Zátonyra futottak a tárgyalások Mckennie hosszabbítása kapcsán

mck.jpegBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

A La Gazzetta dello Sport újságírónője, Fabiana Della Valle értesülései szerint megrekedtek a tárgyalások a Juventus vezetősége és Weston Mckennie ügynöke között a szerződéshosszabbítás kapcsán, így a nyáron a cél egy új együttes megtalálása lesz.

Fabiana Della Valle információi szerint a Bianconeri a favorit Teun Koopmeinsers megszerzéséért folytatott versenyben, a Liverpool és a Manchester United érdeklődése ellenére is. Ezt leginkább az a tény segítheti elő, hogy a játékos lehetőség szerint Olaszországban szeretne maradni egy klubváltás során is.

A La Gazzetta dello Sport jelentése szerint a Juventusnál bonyolult a szerződéshosszabbítási helyzet. A legkényesebb eset Adrien Rabiot-t érinti, akinek a szerződése néhány hónap múlva lejár. Igyekeznek meggyőzni őt, hogy elfogadja az alacsonyabb fizetést, de a döntése a következő edző személyétől is függ. Wojciech Szczesny nem hajlandó csökkenteni a fizetését, és annak ellenére, hogy szívesebben maradna Torinóban, bizonytalan a jövőjét illetően. Weston McKennie már más lehetőségeket is fontolgat.

Alfredo Pedulla értesülései szerint Thiago Motta a nyáron mindenképp el fogja hagyni a Bologna együttesét, a hosszabbításra nincs semmi esély. A Chelsea is érdeklődött a fiatal edző iránt, azonban úgy tűnik, hogy a Juventus lesz az új állomáshelye – a bejelentésre azonban a megfelelő pillanatig, az az a szezon végéig várni kell. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy: "Thiago Motta számára csak egy út létezik, és ez a Juventus."

Fabio Caressa, a Sky Sport újságírója a saját YouTube csatornáján mondta az alábbiakat: „Nagyon biztos vagyok abban, hogy jövőre nem Massimiliano Allegri lesz a Juventus edzője, továbbá úgy gondolom, hogy Thiago Motta veszi át a helyét és nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen hatással lesz ő a Juventusra.”

Nicoló Schira értesülései szerint Michele Di Gregorio tetszését elnyerte a Juventushoz való csatlakozás lehetősége, és kész tenni is azért, hogy a Bianconeri keretéhez csatlakozhasson a nyáron. Sőt, információi szerint már egy elvi megállapodás is megköttetett Di Gregorio és a Juventus között, 2029-ig tartó szerződés, 2 millió euró + bónuszok éves fizetés mellett.

Mindeközben Schira azt az információt is megosztotta, hogy a Juventus második számú kapusa, Mattia Perin a nyáron távozhat Torinóból.

Schira hosszabban is megosztotta gondolatait a Juventus kapuskérdésében: "Di Gregorio Giuntolit Angelo Peruzzira emlékezteti, így a Juventus elképzelése Di Gregorióval kapcsolatban az, hogy ő érkezik, és egy szezonra helyettesíti Mattia Perint Szczesny cseréjekéntként, mielőtt átveszi az első számú mezt.

Szczesny szerződéséből még egy év van hátra, és nincs megállapodás a hosszabbításáról. Jövőre 7,5 millió euróra ugrik a fizetése, de a Juventusnak ez nem gond, mivel úgy látják, hogy a 24/25-ös szezon lesz a kapus utolsó szezonja a Juventusnál.

Perin el akarja hagyni a Juventust, hogy egy másik klubnál első számú játékos lehessen, és már van is néhány ajánlat az asztalon."

Romeo Agresti információi szerint Moise Kean tegnap már a csapattal edzhetett, így a hétvégi, AC Milan elleni rangadón már bevethető lesz.

Emellett Agresti Matias Soulé kapcsán is megosztotta értesüléseit, gondolatait: "A mai napig még Matias Soulé környezete sem tudja biztosan, hogy mi lesz a játékos jövője. Ha 40 millió eurós ajánlat érkezne az argentinért, a Juventus megfontolná az eladását. Ugyanezek a pletykák, amelyek Argentínában pattognak, itt is érződnek.

Személy szerint nem hiszek a félmegoldásokban: vagy eladjuk őt, vagy megtartjuk a jelen/jövő részeként. Sok szó esik a spanyol és az angol csapatok érdeklődésről. Ő egy top játékos, és képes lehet a különbséget jelenteni a pályán. Azonban a maradása sem zárható ki."