Yıldız a távozást fontolgatja?

yildiz_plettenberg.jpgMiközben még javában tartott a Juventus és a Napoli összecsapása, a német sportsajtóban érdekes hírek kezdtek keringeni a torinói klub egyik legnagyobb fiatal tehetségével, Kenan Yıldızzel kapcsolatban, ugyanis egyes értesülések szerint a tizennyolc esztendős labdarúgó komolyan fontolóra vette a januári távozás lehetőségét az elmúlt időszakban. 

A Sky Sport Deutschland megbízható újságírója, Florian Plettenberg szerint Yıldız rendkívül csalódott a Bianconerinél fennálló helyzete miatt, hiszen a legutóbbi válogatott szünet óta eltelt három mérkőzésen egyetlen játékpercet sem kapott Massimiliano Allegritől, holott a török nemzeti együttesben lassan állandó kezdőként számolnak vele, Németország ellen pedig gólt is szerzett a berlini Olympiastadionban. 

A szakíró úgy tudja, hogy a felek a napokban megbeszéléseket folytatnak majd egymással, mivel a török reménység valóban opcióként tartja számon az Öreg Hölgytől való távozást, sőt, erre akár már januárban is hajlandó lenne, ha megfelelő ajánlatokat kapna. A Juventus természetesen szeretné megtartani a futballistát, azonban ez korántsem lesz egyszerű, mivel egyelőre nem úgy tűnik, hogy a játékos komoly szerephez jutna Dušan Vlahović, Federico Chiesa, Arkadiusz Milik, továbbá Moise Kean mellett. 

Plettenberg leszögezte, hogy Yıldıznek rengeteg kérője akad, ráadásul bizonyos angol és német klubok is éles szemmel figyelik őt, ami miatt a kölcsönadás, vagy egy végleges átigazolás is elképzelhető vele kapcsolatban, ám kizárni semmiképpen sem lehetne ezen lehetőségeket. 

A napokban egyébként a török válogatott szövetségi kapitánya, Vincenzo Montella is kifejtette véleményét a helyzetről, leszögezve, hogy Yıldıznek sokkal több időt kellene töltenie a pályán, bár ehhez hozzátette, hogy a Zebráknál gyakran akkor is fejlődik egy fiatal, ha csak a kispadról szemlélheti az eseményeket. 

"Kenan sokkal több játéklehetőséget érdemelne, mivel ez garantálná leginkább a fejlődését, ám való igaz, hogy a Juventusnál ebben a korban még akkor is bejárhatsz egy növekedési ívet, ha nem lépsz pályára, s csak az edzéseken veszel részt az idény során. Yıldız nagyon fiatal, ami miatt alapvető szüksége lenne a neki járó percekre, azonban ez a klub döntése, amibe én nem szólhatok bele" – szögezte le a szakvezető.