Sudakov: "A Juve stílusa távol áll tőlem"

sudakov_corriere.jpgA Juventus nyári tervei között szinte biztosan ott szerepel egy középpályás leigazolása, melynek céljából a klub több feltörekvő, fiatal labdarúgó helyzetét is figyelte az utóbbi hónapokban. Ebbe a körbe tartozik a Shakhtar Donetsk támadó középpályása, Georgiy Sudakov is, akivel kapcsolatban Fabrizio Romano már december végén kijelentette, hogy több olasz klub érdeklődését is magára vonta az elmúlt időszakban. 

A transzferguru akkor arról írt, hogy a Juventus és a Napoli hivatalos megkereséssel fordult a Shakhtarhoz az ukrán játékos ügyében, akiért állítólag egy nagyobb összeget is hajlandóak lettek volna kifizetni. Romano információi szerint a huszonegy esztendős labdarúgóért akkoriban egy 35 millió eurós ajánlat is befutott, ami nem is csoda annak  fényében, hogy a mostani szezonban 24 találkozón 5 gólnál és 2 gólpassznál járó futballista értéke a Transfermarkt szerint 25 millió euróra kúszott fel. 

Sudakov a minap az ukrán válogatott edzőtáborából felelt a Corriere dello Sport néhány kérdésére, többek között szóba hozva az iránta kibontakozó nagy érdeklődést is, melynek keretében leszögezte, hogy számos együttes megkereséséről hallott az utóbbi hónapokban, ám ezek közül csak aránylag kevés ajánlat nyerte el tetszését. 

"Nem hallottam híreket azzal kapcsolatban, hogy a Galatasaray, a Manchester City,  vagy a Barcelona tárgyalásokat kezdeményeztek volna leigazolásom érdekében. Azt viszont biztosan tudom, hogy a Juventus és a Napoli részéről konkrét megkeresések is befutottak a Shakhtarhoz, ám a klub visszautasította a Partenopei 40 millió euró körüli ajánlatát, legalábbis sportigazgatónk, Serhiy Anatoliiovych Palkin ezt közölte velem. 

Mióta ekkora érdeklődés van irántam, több klub meccseit is elkezdtem követni, mivel az engem figyelő csapatok játékmódja 100%-os súllyal esik latba a leendő klubom kiválasztásánál. Több Juve-mérkőzést is megtekintettem, ám a Zebrák 3-5-2-es hadrendet favorizáló stílusa távol áll tőlem, mivel ez a felállás nem túl szokványos számomra. Természetesen tudom, hogy egy bizonyos szint fölött nem lehet kizárólag a 4-3-3-ban és a 4-4-2-ben gondolkodni, s hogy a topligákban kreatív, sokoldalú, és alkalmazkodóképes futballistákra van szükség. Egy ilyen csapatnál minden nap tanulnod kell valami újat" – jelentette ki Sudakov.