Moggi: "Conte vissza akar térni a Juventushoz"

conte_possible_return.jpgAz Öreg Hölgy egykori legendás általános igazgatója, Luciano Moggi a minap arról beszélt a Televomero adásában, hogy a csapat korábbi mestere, a torinóiak újkori sikerkorszakának alapjait lefektető Antonio Conte vissza akar térni a Juventus kispadjára, s ez volt a legfőbb oka annak, hogy a szakember elutasította a Napoli és Aurelio De Laurentiis megkeresését. 

"Conte vissza akar térni a Juventushoz, ez nem kérdés. Aurelio De Laurentiis az elmúlt időszakban ajánlatot tett neki a Napoli vezetőedzői posztjának elfoglalásával kapcsolatban, ám Antonio azt válaszolta, hogy ebben a szezonban inkább pihenni szeretne. A valóság az, hogy a szakember ragaszkodik a Bianconerihez, s amíg nem nyílik meg számára a visszatérés lehetősége, minden klubot vissza fog utasítani, ami megkeresi őt" – fogalmazott Moggi. 

de_paul.jpgBár a Juventus mostani jó szereplése kifogta a szelet a Max Allegri menesztéséről író átigazolási szakemberek vitorlájából, a klub ettől függetlenül tevékenyen készíti elő a januári mercatót, ahogy azt már az elmúlt napokban is olvashatták a fekete-fehérek szerelmesei. A fókusz továbbra is a középpályára helyeződik, ahol az eddig emlegetett nevek – azaz Kalvin Phillis, Thomas Partey, valamint Pierre-Emile Højbjerg – mellett nemrég egy új kiszemelt is felbukkant a hiteles források szerint. 

Nicolò Schira a tegnapi nap folyamán arról értekezett, hogy a Juve illetékesei az elmúlt napokban kapcsolatba léptek Rodrigo De Paul környezetével (ezen belül is ügynökével, Augustín Jiménezzel), mivel az olaszok úgy értesültek, hogy az argentin futballista nem teljesen elégedett a neki jutó játékpercek számával, valamint azzal a pozícióval, melyben az Atlético Madrid trénere, Diego Simeone szerepelteti őt. 

A szakember úgy tudja, hogy a Bianconeri szívesen leigazolná az Udinese egykori csapatkapitányát, azonban erre csak egy kölcsön + vételi opciós konstrukció nyomán lenne lehetősége, azt pedig nem tudni, hogy a spanyol gárda elfogadná-e a Zebrák feltételeit, s hogy elengedné-e a világbajnok labdarúgót.