Rabiot felkeltette a Bayern érdeklődését

rabiot_bayern_cf.jpgAz elmúlt hetekben több, Juventusszal kapcsolatos átigazolási hír, illetve pletyka is napvilágot látott, melyek ugyan meglepőnek tűnhetnek a nemrég véget érő januári mercato fényében, azonban a csapat új évben mutatott formáját tekintve egyáltalán nem adnak okot komoly megdöbbenésre. 

Romeo Agresti arról értekezett, hogy Filip Kostić a szezon végén szinte biztosan távozni fog az Öreg Hölgytől, mivel a vezetőség a továbbiakban nem számolna vele, s hasonló sors várhat a nyáron igazolt Timothy Weah-ra is, akinek produkciója csalódást keltett Torinóban, a fejesek pedig nem igazán szeretnék a keretben tudni őt. 

Nicolò Schira mindeközben arról írt, hogy a Bianconeri Felipe Anderson mellett egy másik Lazio-szélsőt is figyelemmel kísér, ugyanis a klub szemet vetett Mattia Zaccagnira. Az olasz labdarúgó szerződése 2025-ben jár le, ekképp pedig elméletileg olcsón megszerezhető lenne, bár a műveletet bonyolítja, hogy Claudio Lotito szinte biztosan nem adná el egyik kiválóságát a Zebráknak. 

A Bayern München ügyeinek szakértője, Christian Falk szerint az ugyancsak válságban lévő német klub a nyáron szeretné leigazolni a Juventus francia középpályását, Adrien Rabiot-t, aki kontraktusának kifutásának szabadügynökként tehetné át székhelyét a bajorokhoz. A fekete-fehérek természetesen szeretnének hosszabbítani a futballistával, azonban a játékos állítólag továbbra sem döntött sorsáról, ami komoly kérdéseket vethet fel a folytatással kapcsolatban is. 

Ennél egyértelműbbnek tűnik Daniele Rugani jövője, ugyanis a védő ügynöke, Davide Torchia a napokban arról beszélt, hogy képviseltje hamarosan szerződést hosszabbíthat az Öreg Hölggyel, lévén, hogy a felek szándékai egyértelműnek tűnnek: "Szilárd meggyőződésünk, hogy maradni akarunk. Az elmúlt hetekben többször is tárgyaltunk a Juventusszal, elképzeléseink pedig minden szempontból egybevágnak, ám a klubnak még ki kell értékelnie néhány dolgot a helyzet konkretizálása előtt. Rugani ugyanakkor nagy valószínűséggel a torinóiak labdarúgója fog maradni."

A keret változásai mellett értelemszerűen Massimiliano Allegri sorsa is állandó beszédtémát képez, Romeo Agresti pedig nemrég úgy fogalmazott, hogy az illetékeseknek konkrét tervei vannak az edzőkérdés viszonylatában, ami miatt kétséges, hogy General Max jövőre is a kispadon ülhet-e majd, ám Giovanni Albanese szerint a tréner és a klub csak az idény végén fognak egyeztetni a folytatásról. A szakvezető csak és kizárólag akkor terjeszthetné ki 2025-ben lejáró kontraktusát, ha a gárda elérné a minimális célt a BL-kvalifikáció formájában, s mivel ez várhatóan sikerülni fog, a megbeszélések bizonyára megindulhatnának a felek között.