Több játékos távozik, Allegri maradhat

chiesa_allegri.jpgTegnap este hivatalosan is véget ért a 2022/2023-as szezon a Juventus számára, az évad lezárását megelőző napokban azonban így is számos hír látott napvilágot az alig egy hónapon belül megkezdődő mercatóval kapcsolatban, melyek szemrevételezése talán adhat némi támpontot egyes játékosok jövőjét illetően, akik közül nem egyet az Udinese ellen láthattak utoljára Zebra-mezben a csapat szerelmesei. 

Gianluca Di Marzio és Romeo Agresti egyaránt arról írtak, hogy Adrien Rabiot, Leandro Paredes, valamint Ángel Di María tegnap este játszották utolsó meccsüket a Bianconerinél, miután szerződésük június 30-án lejár, s egyiküknél sincs esély a hosszabbításra, vagy a vételi opció kiváltására. Agresti mellettük Juan Cuadrado helyzetére is kitért, akinek sorsa tudomása szerint még mindig kérdőjeles, ugyanis ha az UEFA nem zárja ki az Öreg Hölgyet az Európai Konferencia Ligából, akkor a vezetőség felajánlhat egy új, további egy évre szóló, jóval alacsonyabb fizetést biztosító kontraktust a kolumbiai veteránnak a plusz rotáció végett. 

Mindeközben a szokott módon friss hírek láttak napvilágot Dušan Vlahovićról is, mivel Nicolò Schira szerint a Bayern München kisvártatva komoly lépéseket tervez tenni a szerb leigazolásának érdekében, akinek neve már kora tavasszal felmerült a németeknél. Az újságíró úgy tudja, hogy a müncheni együttes kész lenne egy 2028-ig szóló, idényenként 8 millió eurós bért garantáló szerződési ajánlatot tenni a támadónak, ám az üzletet megnehezítheti, hogy a Juventus legalább 80 millió eurót szeretne kapni egyik legpiacképesebb labdarúgójáért. 

Matteo Moretto ezzel némiképp ellentétes híreket osztott meg, hiszen tudomása szerint a Bayern sokkal közelebb áll a Frankfurtnál játszó Randal Kolo Muani leigazolásához, aki nagyjából 100 millió euróért válthat majd klubot, ugyanakkor az ügyletet még nem zárták le, lévén, hogy csapat szeretné megtartani a francia gólvágót, akit egyébként a PSG, a Manchester United, valamint a Karim Benzema utódját kereső Real Madrid is figyel. Moretto kijelentette, hogy a Bayern illetékesei elsősorban egy olyan fiatalt kívánnának szerződtetni a csatárposztra, aki legalább egy évtizedig meghatározó futballista tudna maradni Münchenben, s aki rendelkezik annyi Bundesliga-tapasztalattal, hogy szinte azonnal be tudjon illeszkedni az alakulat struktúrájába. 

Giovanni Albanese szerint a Bianconeri emellett gőzerővel keresi a megoldást a Liverpooltól visszatérő Arthur helyzetére is, aki iránt főleg török, illetve spanyol klubok érdeklődnek, míg a La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy a Bayern München mellett éppen a Liverpool fejt ki élénk figyelmet a fekete-fehérek olasz sztárja, Federico Chiesa iránt, aki egy 30-50 millió euró közötti összegért cserébe válthatna klubot. A lap szerint a játékos távozásának esetén a Juventus a Premier League-ből kieső Leeds United olasz balszélsője, Wilfried Gnonto felé fordulhat, aki viszont közismerten Inter-drukker, ez pedig könnyedén meggátolhatja a klubváltást. 

A Sky Sport Italia eközben arról értekezett a tegnap éjjeli órákban, hogy az eddig az U23-as csapat átigazolásait intéző Giovanni Mannát még a hét folyamán kinevezhetik a Juventus új sportigazgatójává, miután Aurelio De Laurentiis nem igazán akarja elengedni Cristiano Giuntolit a torinóiakhoz. A lap szerint a nápolyi szakemberrel kötött megállapodás ennek ellenére is életben van, a direktor pedig legkésőbb szerződésének jövő évi lejártát követően csatlakozhat az olasz rekordbajnokhoz. Ez Gianluca Di Marzio szerint előbb vagy utóbb biztosan meg fog történni, Manna előléptetése tehát lényegében csak azért mehet végbe, hogy a szerepkör ne maradjon betöltetlenül. A Sky emellett azt is leszögezte, hogy a következő idényben nagy valószínűséggel Max Allegri marad a csapat vezetőedzője, ám Romeo Agresti szerint ez még korántsem biztos, a mai naptól kibontakozó történések és döntések pedig még sok mindent befolyásolhatnak a jövőre nézve.