A Juve már Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat?

440903372_825342106128689_4238866987226119414_n.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

A hétvégi újabb pontvesztés után a sajtó továbbra is inkább az edzőkérdéssel foglalkozik, most Gianluca Di Marzio osztotta meg gondolatait a Sky Sport munkatársaival ez ügyben: „Massimiliano Allegri utódja? Én úgy tudom, hogy Thiago Motta a kiválasztott, de nem látok bele a fejébe, így azt sem tudom, hogy ő miként kommunikál a Bologna vezetőségével, vagy hogy van-e esély arra, hogy meggondolja magát.

Hogy lenne bármennyi esély Allegri maradására? Ahogy én tudom, nem, nincs. De ezzel ő maga is tisztában van. Pontosan tudja, hogy a klub már most a nyári átigazolási piacot tervezgeti, a bevonása nélkül, mint Riccardo Calafiori, Michele Di Gregorio vagy Joshua Zirkzee… Nem együtt tervezik a jövőt. Ha egy klub anélkül egyeztet játékosokkal, hogy arról megkérdeznék a jelenlegi edzőt, akkor az arra utal, hogy már egy másik edzővel egyeztetnek, amihez természetesen minden joguk megvan. Aztán ha van arra lehetőség, hogy békésen megoldják az ügyet… mert Allegrinek még így is hátra van egy év a szerződéséből, és akkor is ki kell fizetni őt, ha ezt az időt otthon tölti. Ha találna magának egy másik csapatot, az már egy egészen más gazdasági helyzetet szülne. És akkor még ott van Thiago Motta, aki még nem tájékoztatta a Bolognát arról, hogy távozik.”

„Hogy minden Thiago Motta válaszán múlna? Csak annyit tudok, hogy Motta kifejezte hajlandóságát egy váltásra, de a részleteket még bőven ki kellene dolgozni, mert jelen pillanatban ez most nem alkalmas, elvégre még ők is harcban állnak, hogy történelmi sikert elérve bejussanak a Bajnokok Ligájába.”

„Ha Thiago Motta mégis marad a Bolognánál, ki lehet az alternatíva? Én úgy gondolom, hogy a Juventus jelen pillanatban nem gondolkozik alternatív megoldásokban, mert hisznek benne, hogy Motta végül is érkezni fog. Hogy aztán ezek ellenére mégis lenne alternatíva, arról én magam nem tudok.”

„Hogy a távozás után azonnal visszatérne Allegri az edzősködéshez? Első körben azt mondanám, hogy nem valószínű, mert nem szerepel a Napoli lehetséges edzőket tartalmazó listáján, és én nem hiszem, hogy a Milan benne gondolkodna, legalábbis egyelőre nem. Külföld? A változások ellenére nagyjából kezd körvonalazódni a helyzet a külföldi csapatoknál is, mert például elég jó esély mutatkozik arra, hogy Erik Ten Hag nem marad a Manchester United együttesénél, de Allegri mindig is vonakodott egy külföldi kalandtól. Családi okok miatt is. Így még akár az is előfordulhat, hogy a visszatérésére nem mostanában fog sor kerülni.” - zárta gondolatai Di Marzio.