Felipe Anderson és Mikel Merino nyomában a Juve

merino.pngAz elmúlt napokban újabb fejlemények történtek a Juventus néhány nyári kiszemeltjével kapcsolatban, akik közül továbbra is a Lazio szélsője, a június végén szabadügynökké váló Felipe Anderson jelenti a legkonkrétabb célpontot. Nicolò Schira értesülései szerint a klub és a brazil képviselője, Julia Gomes az utóbbi időszakban folytatták az egyeztetéseket, melynek során a torinóiak ismét nyilvánvalóvá tették, hogy szeretnék leigazolni a játékost, akinek egy 2027-ig tartó szerződést kínálnának fel. 

Az újságíró szerint a Lazio továbbra is szeretne hosszabbítani a labdarúgóval, ami miatt nemrég újabb találkozót hívott össze a dél-amerikai képviselőivel, bár az ügyben eddig nem történtek komolyabb lépések. Daniele Longo mindeközben arról írt, hogy a Bianconeri évi 3,3 millió eurós fizetést adna Felipe Andersonnal, akitől már március végén szeretnének pozitív választ kapni az ajánlattal kapcsolatban. 

Schira és Longo nem csak ebben értettek egyet, hanem hasonló hírekről számoltak be a Bournemouth kötelékében szereplő Lloyd Kelly kapcsán is, aki előbbi forrás híreinek alapján előkelő helyet foglal el a Zebrák listáján, bár az olaszok mellett két Premier League-klub is érdeklődést mutat iránta. Longo szerint az Öreg Hölgy már a tárgyalásokat is megkezdte a középhátvéd megszerzésének érdekében, Kelly pedig maga is nyitott a transzferre, s szívesen csatlakozna a fekete-fehérekhez, bár tudja, hogy más angol csapatokon túl az AC Milan is bejelentkezett érte. 

Romeo Agresti ezzel párhuzamban maga is megosztott néhány hírt a további mercato-kilátások kapcsán, szót ejtve több középpályás helyzetéről is. A transzferguru szerint Adrien Rabiot jövője továbbra is a levegőben lóg, mivel a francia ki is terjesztheti kontraktusát, illetve távozhat is a csapattól – utóbbi főként akkor lenne reális alternatíva, ha Max Allegri maga is felállna a kispadról az idény végén. 

A szakember úgy tudja, hogy a csapatrészben egyedül Manuel Locatelli és Nicolò Fagioli számítanak érinthetetlennek, hacsak nem érkezik értük egy gigászi ajánlat. A Juventus változatlanul nagyban építene a fogadási botrány miatt kiszabott eltiltását májusban letöltő Fagiolira, akit emberként és játékosként is vissza akarnak kapni, mivel hisznek képességeiben, és abban, hogy hasznos alappillére lehet a jövő alakulatának. Kissé más helyzet áll fenn Fabio Miretti tekintetében, aki a következő évadban végre tényleg kölcsönbe kerülhet, már amennyiben a vezetőség nem akarja őt az első csapat keretében tartani. 

Agresti szerint Weston McKennie-nek ugyancsak jó esélye van a maradásra, hamarosan pedig megkezdődhetnek a tárgyalások az amerikai hosszabbításáról. Az új szerzemények szempontjából egyelőre a Real Sociedad sorait erősítő Mikel Merino neve merült fel, akinek Paris Saint-Germain elleni produkcióját Cristiano Giuntoli is megtekintette. A huszonhét esztendős középpályás élete egyik legjobb szezonját futja, míg szerződése 2025-ben jár majd le, a Bianconeri pedig adott esetben könnyen a maga javára fordíthatja majd ezt a helyzetet az kilátásban lévő megbeszélések során.