Zambrotta:"Giuntoli nem fog váltani, sőt, akár még egy vagy két évvel meg is hosszabbíthatja Max szerződését"

gianluca_zambrotta.jpgA hétvégi Juventus-Milan rangadó kapcsán Gianluca Zambrottát kérdezték a mérkőzésről, aki mindkét csapat mezét viselte aktív pályafutása során. A Gazzetta munkatársának nyilatkozott a rangadó súlyáról, a második helyért folytatott harcól, Allegrit ért kritikákról, az edző helyzetéről, valamint arról is, hogy mit vár a következő évtől.

„Mindig a 2005-ös döntőnek is beillő összecsapás jut az eszembe, melyet a San Siróban a Juventus nyert meg 1-0 arányban és maga a mérkőzés hihetetlen intenzitású volt, komoly érzelmekkel és valami egészen kimagasló minőséggel. Még a játékvezető, Collina is világklasszis volt.” – emlékezett vissza az egyik legemlékezetesebb rangadóra Zambrotta.

„Hogy ez a mérkőzés a futottak még derbije lenne? Talán igen, de ez nagyban függ attól, hogy az idei évre megfogalmazott elvárásokat miként értelmezzük. Allegri példának okáért, igen gyakran ismételgeti, hogy a cél a Bajnokok Ligájába való visszatérés. De a köztudatban az él, hogy a Juventusnak mindig és mindenkor a győzelemre kell játszania. A Milan pedig most kapott két igen komoly mentális pofont: az AS Roma elleni Európa Liga búcsú, valamint az elveszített városi derbi, minek köszönhetően az Inter már meg is ünnepelhette a bajnoki címét. Így a Juventus valamivel jobb állapotban érkezik az összecsapásra, elvégre bejutottak a kupadöntőbe.

A második helyért folytatott párharcban a Milan együttesének van egy komolynak mondható öt pontos előnye, öt fordulóval a vége előtt. Ha ez még nem lenne elég, a Rossoneri sorsolása is sokkal könnyebb a rangadó után, így az előzes nem lenne egyszerű, azonban soha se mond, hogy soha.”

„Érzéseim szerint Massimiliano Allegri a végén még akár maradhat is, bár azt elismerem, hogy ez nagyban függ a szezon végén megtartott megbeszéléstől. Ha van rá bármi esély, hogy a közös jövő nem pusztán csak egy elképzelés, akkor Giuntoli nem fog váltani, sőt, akár még egy vagy két évvel meg is hosszabbíthatja Max szerződését.

Ha nem nyersz, a kritikus hangok azonnal megtalálnak, mindegy mi volt előtte. Az úgynevezett szép játék és az eredményesség ötvözése nem egyszerű feladat senkinek sem. Ha nem engedsz sok lehetőséget az ellenfeleknek, akkor azzal jönnek, hogy saját magad számára sem teremtesz eleget. Ellenkező esetben, ha sok helyzetet alakítasz ki, akkor pedig azt róják fel, hogy sokat is engedsz az ellenfeleknek. Természetesen vannak kivételek, mint például Spalletti bajnok Napolija, de ettől ez még kivétel marad.”

„A fő különbség az Inter és a Juventus között a folytonosság volt, ami a tapasztalatból ered. Az elmúlt években a Juventus egészen elképesztő munkát végzett azzal, hogy számos saját nevelést integrált a csapatába, de ebben az esetben teljesen normális, hogy nekik szükségük van időre.

A jövőt tekintve a Juventusnak mindent meg kell tennie azért, hogy megtartsa Rabiot-t és vele, valamint Vlahovićcsal és Chiesával újrakezdeni a ciklust. A Milan részéről véleményem szerint, nem megengedhető lehetőség Theo vagy Maignan elvesztése.” – zárta gondolatait a világbajnok szélső védő.