A Manchester United 60 milliót ajánlana Bremerért?

bremer_gazzetta_mu.jpgA legjelentősebb olasz napilapnak számító, ám nem elsősorban hitelességéről ismert La Gazzetta dello Sport a minap egy érdekes híresztelést tett közzé, miszerint az utóbbi időben némileg jobb formába lendülő Manchester United a nyáron mindenképpen le akarja igazolni a Juventus brazil védőjét, Gleison Bremert. 

Az újság szerint bár a futballista nemrég 2028-ig meghosszabbította szerződését a Bianconeri gárdájánál, a Vörös Ördögök várhatóan fő célpontjukká teszik majd őt a nyáron, ennek fényében pedig nagyjából 60 millió eurót terveznek adni érte. A Gazzetta úgy tudja, hogy amennyiben az üzlet megvalósul, a dél-amerikai utódja a Bologna fiatal kiválósága, Riccardo Calafiori lehet, akit a torinóiak régebb óta figyelnek, 30 millió eurós vételára pedig Bremer távozásakor nem lenne kifejezetten megterhelő a Zebrák számára. 

Nicolò Schira eközben megerősítette a tegnapi értesüléseket, leszögezve, hogy a Bayern München valóban érdeklődik Adrien Rabiot iránt, a csapat pedig nemrég tárgyalásokat is kezdeményezett a francia ügynök-édesanyjával, Veronique Rabiot-tal. Az Öreg Hölgy természetesen továbbra is szeretné meghosszabbítani a középpályás kontraktusát, aki azonban várhatóan csak április-május környékén, az évad végeredményének függvényében hoz majd döntést jövőjéről. 

Mint ismert, a Juve legfőbb nyári kiszemeltje ezzel párhuzamban az Atalanta holland játékosa, Teun Koopmeiners lesz, s bár korábban még arról szóltak a hírek, hogy az olasz rekordbajnok szeretne gyorsan pontot tenni az üzlet végére, Daniele Longo szerint a helyzet némileg bonyolódhat a bergamóiak követelései miatt. Az újságíró úgy tudja, hogy a fekete-kékek vezetősége eldöntötte, hogy legalább 60 millió eurót fognak kérni a középpályásért, ami jelen helyzetben igen nagy összeg lenne az alapvetően 45 millió eurót ajánló Bianconeri számára. 

Gianluca Di Marzio a közeljövő helyett inkább távolabbi történésekről értekezett, kijelentve, hogy a Juve szoros figyelemmel követi a Twente tizenhat esztendős belső védőjének, Ruud Nijstadnak fejlődését, akiben a klub hasonló potenciált lát, mint annak idején Dean Huijsenben, ezért pedig szeretné rábírni őt a csatlakozásra. A szakíró megerősítette, hogy a fiatal reménység iránt más topklubok is érdeklődnek, a torinóiak viszont nemrég meghívták a középhátvédet a Continassára, hogy a személyes látogatás által lépéselőnybe kerüljenek a riválisokkal szemben.