Megkezdődtek a tárgyalások Chiesa hosszabbításáról

geza_gol.jpgAz Öreg Hölgyet illető ügyekben általában jól tájékozott szakújságíró, Romeo Agresti a minap egy YouTube-videóban osztotta meg friss híreit a klub szélsőjével, Federico Chiesával kapcsolatban, leszögezve, hogy a futballista környezete nemrég megkezdte a tárgyalásokat a vezetőséggel egy új szerződés aláírásának céljából. 

A transzferguru kijelentette, hogy a fejesek a napokban konkrét tárgyalásokat kezdeményeztek Chiesa képviselőivel, lévén, hogy a Juventus célja egyértelmű, a legfontosabb feladat pedig az, hogy a csapat 2025 nyarán ne veszítse el ingyen egyik legnagyobb értékét, ahogy az korábban Paulo Dybalával történt. 

Agresti biztos benne, hogy a helyzet tisztázódni fog az évad végéig, arra viszont nem adott konkrét választ, hogy ha az olasz nem terjeszti ki kontraktusát, akkor piacra kerülhet-e. A témát illetően mindössze annyit tudhattunk meg, hogy a Bianconeri nagyon nagyra értékeli a válogatottjával 2021-ben Európa-bajnokságot nyerő támadót, aki szakmai érettsége csúcsán van, ezért pedig rendkívül fájó lenne megválni tőle. 

Nicolò Schira mindeközben néhány védő helyzetéről adott felvilágosítást, megismételve korábbi értesüléseit, melyeknek alapján Alex Sandro a következő átigazolási ablakban búcsút fog inteni Torinónak, hiszen a veterán brazil nem fogja újabb évekre elkötelezni magát a Zebrák mellett. 

Utódjaként, valamint általánosságban véve a középhátvéd-posztra több név is felmerült, a fő kiszemeltet pedig a Bologna futballistája, a huszonegy esztendős Riccardo Calafiori jelenti, akinek vételára ugyanakkor igen borsos lehet, mivel előző klubja, az FC Basel 40%-os részesedést kaphat eladásából. 

A másik fő opciónak a Fiorentina labdarúgója, Lucas Martínez Quarta számít, akinek szerződése 2025-ben jár le, a hosszabbításról pedig egyelőre nem folynak tárgyalások közte, továbbá a Violák között. Schira szerint a fekete-fehérek mindenképpen figyelni fogják a szituációt, adott esetben pedig lépéseket is tehetnek majd az argentinért.