Guðmundsson is a kiszemeltek között

gudmundsson.jpgAz általánosságban véve megbízhatónak számító átigazolási szakember, Matteo Moretto a minap arról értekezett, hogy a Juventus, az Inter, valamint bizonyos angol klubok élénk érdeklődést mutatnak a Genoa izlandi gólvágója, az Izrael elleni Eb-selejtezőn mesterhármast szerző Albert Guðmundsson iránt, akit ideális megoldásnak tartanának támadósoruk megerősítésére. 

A forrás szerint mindeddig egyetlen klub sem kezdett konkrét egyeztetéseket a Grifonival, akit klubja egyébként 25-30 millió euróra értékel, azonban Moretto szerint megfelelő ajánlat esetén más játékosok üzletbe való bevonásától sem zárkóznának el. A Goal Italia időközben kifejtette, hogy a skandináv center két fő kérője az Inter és a Juve lehet majd, így a két olasz óriás a nyáron ismét összecsaphat egy Serie A-tehetség megszerzéséért. 

Fabrizio Romano mindeközben megerősítette, hogy a Fiorentina nem fogja érvényesíteni az Arthur Melo szerződésében rejlő, 20 millió eurós vételi opciót, ekképp pedig a brazil futballista a nyáron visszatér majd az Öreg Hölgyhöz, bár könnyen lehet, hogy a Violák az elkövetkezendő tárgyalások során más feltételeket kérnek majd a torinóiaktól, s a megváltoztatott konstrukciókkal mégis a középpályás szerződtetése mellett döntenek. 

Nicolò Schira ezzel párhuzamban Dušan Vlahović helyzetéről írt, akinek ügynöke, Darko Ristić ismét Olaszországban járt a héten, hogy a Juventus által kezdeményezett, 2028-ig való szerződéshosszabbításról egyeztessen a Zebrák képviselőivel. Az újságíró úgy tudja, hogy a felek között egyelőre nincs egyetértés a csatár fizetésének problémájával kapcsolatban, a következő hetekben viszont újabb tárgyalási körök várhatók, ahol a menedzser és a klub a megoldás megtalálására törekednek majd. 

Az olasz sportsajtó természetesen nem feledkezett meg az edzőkérdésről sem, melyről ezúttal is Romeo Agresti fogalmazott meg új állításokat. A transzferguru szerint a nyári mercato kezdetekor minden bizonnyal Cristiano Giuntoli szava számít majd a legtöbbet a tréner személyét övező kérdésekkel kapcsolatban, ami így is van jól, mivel továbbra is a tavaly nyáron kinevezett szakember irányítja a sportterületet, ami miatt neki kell meghoznia a döntést arról, hogy ki üljön a kispadon a következő évadban.