Középpályások ügyében tárgyal a Juve

hojbjerg_2.pngAz ismert és megbízható olasz szakember, Gianluca Di Marzio tegnapi cikkét kiegészítve nemrég új információkkal toldotta a Juventus által célpontba vett középpályásokkal kapcsolatos híreit, leszögezve, hogy Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna jelenleg is Londonban tartózkodnak, ahol az érintett játékosok klubjaival folytatnak megbeszéléseket a kiszemeltek esetleges leigazolásáról. 

A szakember úgy tudja, hogy a klub mindenekelőtt Kalvin Phillips, Thomas Partey, valamint Pierre-Emile Højbjerg neveit tartja szem előtt, akik közül a Manchester City futballistája szeretne leginkább csatlakozni a torinóiakhoz, mely vágyát az elmúlt időszakban ügynökein keresztül ki is fejezte a Zebrák vezetőségének. A már nyáron is figyelt Partey e pillanatban is sérüléssel küzd, s azt sem tudni, hogy az Arsenal megválna-e tőle egy sima kölcsön keretében, míg Højbjergért legalább 30 millió eurót kérne a Tottenham Hotspur, ami jelenleg megfizethetetlen a Bianconeri számára. 

Az értesüléseket később Fabrizio Romano is megerősítette, leszögezve, hogy Giuntoli és Manna tegnap egyenesen a Tottenham stadionjába látogattak, ahol minden bizonnyal a dán középpályásról folytattak megbeszéléseket. A transzferguru szerint az Öreg Hölgy éles szemmel figyeli az angol piacot a januári mercato szempontjából, emellett pedig azt is leszögezte, hogy Kalvin Phillips jelenleg nem számít prioritásnak a fekete-fehéreknél, lévén, hogy a gárda inkább egy támadóbb felfogású középpályás keres. 

Ugyancsak Romano számolt be arról, hogy Manuel Locatelli mindenben megállapodott a Juventusszal szerződésének 2028-ig való meghosszabbításáról, amit csütörtökön alá is fog írni, míg Romeo Agresti szerint hasonló fejlemények történtek Nicolò Fagioli ügyében is, aki pénteken pecsételi majd le az új alkut. A Sky Sport Italia úgy tudja, hogy az egyezségek kiterjesztésének bejelentései szintén az aláírások napjain történnek majd meg. 

Nicolò Schira szerint hamarosan Daniele Rugani is hosszabbítani fog, mivel az olasz védő és a klub egyre közelebb kerülnek a tárgyalások befejezéséhez. A futballista fizetése várhatóan csökkeni fog (a mostani 3 millió euróról nagyjából 1,8 millió euróra), azonban mindez nem zavarja az újabban remek teljesítményt nyújtó játékost, akinek az a legfőbb célja, hogy a továbbiakban is a Juventus szerelését viselhesse. 

Tegnap délután egy hivatalos bejelentés is érkezett az Öreg Hölgy részéről, ugyanis az olasz rekordbajnok közleményben jelezte, hogy Dean Huijsen és Kenan Yıldız végérvényesen felkerültek az első csapathoz a Primavera-alakulatnál és a Next Gennél töltött éveiket követően, ami azt jelenti, hogy a Bianconeri immár két 2005-ös születésű reménységet is felnőtt együttesében foglalkoztat.