Kulusevski távozott, Casadei nem érkezik

casadei.jpgMint ahogy arra az elmúlt napok történései alapján már számítani lehetett, a Tottenham Hotspur és a Juventus tegnap este hivatalosan bejelentették, hogy az elmúlt másfél szezont egyébként is a londoniak kötelékében töltő Dejan Kulusevski véglegesen is az angol gárdához szerződött. A két klub közleményeinek alapján a Sarkantyúsok az eredeti, 35 milliós összegnél alig alacsonyabb, 30 millió eurós transzferdíjért cserébe szerezték meg a svéd támadót (akinek kölcsönvételéért korábban már 10 millió eurót fizettek ezen felül), a játékos pedig 2028-ig szóló szerződést kötött a brit főváros patinás együttesével. 

Fabrizio Romano ezzel párhuzamban arról értekezett, hogy egyes, korábbi hírek ellenére a Juventus jelen pillanatban nem folytat tárgyalásokat a Chelsea-vel a londoni Kékek olasz középpályásának, Cesare Casadei-nek ügyében, ugyanis az angol csapat hosszú távon mindenképpen számolna az U20-as világbajnokság legjobb játékosának megválasztott fiatallal, s semmi esetre sem szeretnének túladni rajta. 

A transzferguru szerint a Bianconeri maga is elégedett a rendelkezésére álló ifjú reménységekkel, ezért pedig nem kívánja leigazolni Casadei-t, akiről a Chelsea viszont csak majd a mercato későbbi szakaszában hoz végső döntést, lévén, hogy eddig már három kölcsönajánlat is befutott érte egyes Championshipben szereplő gárdáktól, míg a futballista környezete elsősorban egy másik Premier League-, vagy egy Serie A-klubhoz küldené a fiatalt tapasztalatszerzés céljából. 

Romano ezt követően arra is kitért, hogy a Leicester City továbbra is 15 millió eurót szeretne kapni az Öreg Hölgy által figyelt Timothy Castagne-ért, akiért egyes információk ellenére az Arsenal nem mutatott érdeklődést az eddigiekben, a Bianconeri pedig már előrehaladott megbeszéléseket folytat vele kapcsolatban a Rókákkal. Az újságíró kijelentette, hogy a Zebrák az elmúlt időszakban valóban megkeresték Lucas Vázquez környezetét egy esetleges szerződést illetően, azonban a Real Madrid továbbra is számít a spanyol jobbhátvédre, s nem szeretné elengedni őt a torinóiakhoz. 

Romano végezetül leszögezte, hogy Denis Zakariának viszonylag sok csodálója van a Juventuson belül, akik meg vannak győződve arról, hogy a svájci középpályás hasznos lehetne a csapat számára, ezért pedig Weston McKennie-vel és Arthurral szemben a labdarúgó jelenleg még nem került ki véglegesen a Zebrák terveiből. A szakíró kifejtette, hogy a futballista és a klub képviselői a jövő héten találkoznak majd egymással a helyzet kiértékelésének céljából, ugyanakkor az Öreg Hölgy egy kellően jó ajánlat esetén változatlanul elengedné Zakariát, miközben McKennie-vel kapcsolatban a Galatasaray, Arthur szempontjából pedig az Aston Villa nyújtott be megkereséseket a klubhoz Giovanni Albanese szerint.