Djalò, Phillips, és Sudakov ügyében tárgyal a Juve

sudakov.jpgEgyre közeleg a januári mercato, ennek fényében pedig nem meglepő, hogy egyre több hír lát napvilágot a Juventus átigazolási terveivel kapcsolatban. Ez alól a tegnapi nap sem volt kivétel, mikor számos olasz átigazolási forrás hozott nyilvánosságra újabb értesüléseket a Bianconeri célpontjairól, valamint néhány mostani játékosáról is. 

Romeo Agresti arról értekezett, hogy a klub csütörtökön újabb lépéseket tett a Lille portugál védőjének, Tiago Djalònak irányába. A szakíró úgy tudja, hogy a középhátvéd megszerzéséért folyó versenyt továbbra is az Inter vezeti, akik már hetek óta előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a futballistával, míg a Juventus csak júniusban hozná a keretbe a labdarúgót, addig pedig kölcsönben mostani alakulatánál hagyná, vagy egy másik csapatot keresne neki. 

Bár a játékos megszerzése ennek alapján korántsem biztos, Agresti szerint így is történtek komoly lépések a védelemmel kapcsolatban, mivel az Öreg Hölgy nemrég pozitív megbeszéléseket folytatott Daniele Rugani környezetével, aki hamarosan 2026-ig hosszabbíthat majd a torinóiakkal. Nicolò Schira mindeközben arról írt, hogy egyes angol pletykákkal ellentétben a Juve semmilyen szempontból nem dolgozik Moise Kean értékesítésén, akit sem az Arsenalnak, sem pedig más Premier League-együttesnek nem adna el, főleg úgy, hogy az olasz támadó is boldog a Zebráknál, s továbbra is nevelőegyesületénél képzeli el a jövőt. 

Fabrizio Romano szerint a Juve az utóbbi napokban tovább folytatta az egyeztetéseket a Manchester City-vel Kalvin Phillips ügyében, mely megbeszélésekről a transzferguru másfél héttel ezelőtt számolt be első ízben. A forrás úgy tudja, hogy a felek változatlanul az üzlet lehetséges konstrukcióit vitatják meg, miközben a Newcastle United is bejelentkezett a középpályásért, még ha eddig nem is tettek ajánlatot érte a BL-címvédőnek. 

Romano ezen felül azt is leszögezte, hogy a Napoli mellett a Juventus is rendkívül nagyra értékeli a Shakhtar Donetsk támadó középpályását, Georgiy Sudakovot, a két olasz klub pedig nemrég hivatalosan is megkereste az alakulatot az ukrán fiatal ügyében. A Partenopei állítólag hajlandó lenne egy nagyobb összeget fordítani a játékos megszerzésére, akit az RB Leipzig kötelékébe igazoló Eljif Elmas utódjának szánnak, azonban a Bianconeri már régóta kiszemeltjei között tartja számon a labdarúgót. A szakember kijelentette, hogy a Shakhtar a múltban már egy 35 millió eurós ajánlatot is kapott Sudakovért, ami miatt a reménység ára vélhetően igencsak borsos lenne egy esetleges transzfer megkötésekor. 

Az olasz rekordbajnok a jelek szerint Vasilije Adžić várható leigazolásától függetlenül is állandóan figyeli a fiatal játékosok piacát, elvégre Romano arról is beszámolt, hogy a fekete-fehérek nemrég megkezdték a tárgyalásokat a Borussia Mönchengladbach 2006-os születésű támadójának, Winsley Botelinek szerződtetéséért. A német gárda nemrég új szerződést ajánlott a svájci kiválóságnak, mivel szeretnék, ha a klub ifjúsági csapatában 15 meccsen 17 gólt szerző csatár a jövőben is projektük része lenne, ugyanakkor az Öreg Hölgy érdeklődése sok mindent megváltoztathat a helyzettel kapcsolatban.