Federico Chiesa kivár a szerződéshosszabbítással?

federico-chiesa.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Az utóbbi napokban leginkább Giovanni Albanese volt aktív, számos értesülést osztott meg a követőivel. Lássuk elsőként tőle a legfontosabbakat:

  • Federico Chiesa időt szán a szerződésének meghosszabbítására, és Massimiliano Allegri sorsára vár, de az is lehetséges, hogy Premier League klubok érdeklődésére számít. Az Európabajnokság előtt vagy hosszabbít, vagy eladásra kerül,
  • Chiesa nem szereti Allegri 3-5-2-es felállását, és amennyiben a zedző mégis maradna, úgy ő a távozás mellett dönthet,
  • Nem tudok róla, hogy Antonio Conte helyzetét átértékelte volna a Juventus. Nincsenek nyomok jelenleg, azonban ez még nem zárja ki azt, hogy a jövőben ne lenne még a Bianconeri edzője. Az első számú jelölt továbbra is Thiago Motta,
  • Paul Pogba szerződését a klub a szezon végeztével fel fogja bontani,
  • Arek Milik távozni fog a nyáron, egy Premier League csapatba szeretne igazolni,
  • Weston Mckennie a nyáron eladásra kerülhet. A középpályás elutasította a klub hosszabbításai ajánlatát, mely alacsonyabb bérezést biztosított volna neki.

A Sky Sport információi szerint Max Allegri a szezon végeztével minden bizonnyal távozni fog a Juventus csapatától.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus és Chiesa közel megegyeztek egy egy éves, 2026-ig tartó hosszabbítás feltételeiről.

Végezetül pedig álljon itt pár egykori legenda rövid nyilatkozata a már megszokott edzőkérdés kapcsán!

Luciano Moggi: „Hogy ki lesz a Juventus új edzője? Én úgy gondolom, hogy ha Antonio Conte nem fogadja el az AC Milan ajánlatát, akkor a Biancineri együtteséhez is mehet. Ez azonban csak az én benyomásom, ami az is lehet, hogy igen csak távol áll a valóságtól. Bár én azért remélem, hogy inkább a valósághoz áll közel…

Thiago Motta egy kiváló fiatal edző és egy korábbi klasszis játékos, azonban nagyon más a Spezia vagy a Bologna kispadja, mint a Juventusé.”

Fabrizio Ravanelli: „A Juve új edzője? Én minden kétséget kizáróan Contét választanám. Ismeri a környezetet, megvan benne a Juventus DNS-e és minden bizonnyal rendet tudna tenni a fejekben, valamint az öltözőben is.”

Andrea Barzagli: „Az az érzésem, hogy a Juventus edzőt fog váltani, bár ki tudja, talán a Coppa Italia megváltoztathatja a nézőpontjukat. Ettől még nekem ez a megérzésem, de erről senkivel sem beszéltem a klubnál. Ha Allegri jövője biztos lenne, akkor így fogalmazott volna a hétvégi mérkőzés után: ’A szezon végén leülünk és megbeszéljük a dolgokat.’ ”