Adžić hamarosan Torinóba érkezik

adzic.pngTegnap este a legmegbízhatóbb olasz hírforrások szinte egyidejűleg számoltak be a hírről, miszerint a Juventus hamarosan befejezi a tizenhét esztendős montenegrói reménység, Vasilije Adžić szerződtetését, aki viszonylag alacsony összegért cserébe csatlakozik majd a Serie A rekordbajnokához, ám további fél évig jelenlegi klubjánál, az FK Budućnost Podgoricánál fog maradni.

Elsőként Gianluca Di Marzio jelentette ki, hogy a fekete-fehérek végső ajánlata valamivel meghaladta az 5 millió eurót, mellyel a klub sikeresen megelőzte a Bolognát a támadó középpályásért folyó versenyben. A transzferguru szerint a Podgorica részesedést is kaphat majd egy esetleges jövőbeli eladásból, maga Adžić pedig a jövő héten, azaz január elején érkezhet majd Piemontba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, s aláírja szerződését az Öreg Hölggyel. 

Az információkat később Fabrizio Romano is megerősítette, míg Nicolò Schira arról értekezett, hogy a végösszeg 5,5 millió euró körül alakulhat majd, a szláv reménység pedig egy 2028-ig szóló szerződést fog kötni a Bianconerivel, akik leigazolásával egy Európai Unión kívülről érkező futballisták számára fenntartott kvótahelyet is felhasználnak. 

A játékos ügynöke ezt követően ugyancsak arról beszélt, hogy képviseltje hamarosan a Zebrák labdarúgója lesz: "A Juventus az a Juventus. Nyilvánvaló, hogy több klub is érdeklődik Vasilije iránt, azonban az Öreg Hölgy az egyik legjelentősebb európai csapat. Közel állunk a transzfer lezárásához, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy ügyfelem a következő 6 hónapban még biztosan mostani klubjánál marad", míg a Podgrocia sportigazgatója, Andrija Delibašić leszögezte, hogy "Adžić a legjobb dolog, ami a montenegrói futballal történt az elmúlt tizenöt évben, közvetlenül Stevan Jovetić után."

Az ifjú tehetség küszöbön álló leigazolásán túl persze más, mercaóval kapcsolatos hírek is napvilágot láttak az utóbbi időszakban, mivel Nicolò Schira arról írt, hogy Federico Bernardeschi a télen el akarja hagyni a Toronto FC-t, hogy visszatérjen Olaszországba. A támadó állítólag újra magára kívánja ölteni a Juventus szerelését, ennek érdekében pedig még egy jelenleginél alacsonyabb bért is hajlandó lenne elfogadni, mivel a Max Allegrivel, továbbá a klub játékosaival ápolt jó kapcsolata többet jelent neki a fizetésnél. 

Ugyancsak Schira számolt be arról, hogy Pierre-Emile Højbjerg a januári átigazolási ablakban mindenképpen el akarja hagyni a Tottenham Hotspurt, mivel több játéklehetőséghez szeretne jutni. A Juve állítólag továbbra is élénken érdeklődik a dán középpályás iránt, akiért a Spurs 25 millió eurót szeretne kapni, ám hajlandó belemenni egy kölcsön + kötelező vételi opciós konstrukcióba is. A Sky Sport Italia szerint Max Allegri Højbjerget tartja a tökéletes jelöltnek a csapat megerősítésére, ugyanakkor a klubnak más célpontjai is vannak, mivel a Lille portugál védője, a huszonnégy esztendős Tiago Djaló ugyancsak távozhat a közelgő mercato során, a Bianconeri pedig szeretné megelőzni az Intert az érte kibontakozó párviadalban.