A Roma megtartaná Huijsent

huijsen_roma_2.jpgMint ismert, a Juventus fiatal reménysége, Dean Huijsen a télen kölcsönben az AS Roma alakulatához igazolt a Juventustól, ahol mindeddig 7 meccsen kapott lehetőséget, sőt, Daniele De Rossi irányítása alatt a kezdőbe is beverekedte magát az utóbbi összecsapásokon. A tizennyolc esztendős holland védő eddigi találkozóin 2 találattal járult hozzá csapata sikereihez, a legutóbbi, Frosinone elleni fordulóban ráadásul egy remek szóló végén vette be a Kanárik kapuját, amit a közönség elcsitításával és Cristiano Ronaldo gólörömével ünnepelt meg. 

A Juventus Primavera mestere, Paolo Montero az összecsapást követően rendkívül elismerően nyilatkozott az ifjú reménység produkciójáról: "Huijsen Frosinone ellen szerzett gólja egyáltalán nem lepett meg. Ebből a srácból bajnok lehet, amit mindenki tud az Öreg Hölgynél. Fontos, hogy békén hagyjuk Deant, hiszen továbbra is rendkívül fiatal, s csak azon kell dolgoznia, hogy jobbá váljon."

Nicolò Schira ezzel párhuzamban arról írt, hogy a Bianconeri rendkívül elégedett Huijsen Rómában mutatott teljesítményével, s azzal a fejlődéssel, amit bemutatott az elmúlt hónapban. Az újságíró szerint a Farkasok szeretnék véglegesen leigazolni a hollandot, azonban a fekete-fehérek semmiképpen sem akarják eladni őt, mivel a következő szezonra nézve már az első csapat állandó kerettagjaként számolnának vele. 

A Zebrák Huijsen példájából kiindulva más téren is komoly lépéseket tettek az utóbbi időszakban, mivel Fabrizio Romano a tegnapi hírekre reflektálva kijelentette, hogy a tehetséges, mindössze tizenhat éves holland belső védő, Ruud Nijstad hétfőn látogatást tett a Juve edzőközpontjában, ahol találkozott a klub vezetőségének néhány tagjával is. 

A Twente kötelékében pallérozódó kiválóságra Romano szerint pozitív benyomást tett a Continassa légköre, most pedig csak rajta múlik, hogy milyen döntést hoz sorsáról, elvégre a Bianconeri mindenképpen szeretné leigazolni őt, gyakorlatilag megismételve azt a megállapodást, amit a torinóiak annak idején Huijsen esetében kötöttek.