Allegri nem kívánja szerződtetni Phillipset

phillips_allegri.jpgAzt követően, hogy az elmúlt napokban felröppentek a hírek Dean Huijsen esetleges januári távozásáról, szerda este újabb információk láttak napvilágot a Frosinone holland iránt mutatott érdeklődéséről, melyek alapján a klubváltás rendkívül közel áll az ifjú védő számára. Előbb a Sky Sport Italia, majd pedig Romeo Agresti számolt be arról, hogy a sárga-kék mezes alakulat sima kölcsönben igazolja majd le a tehetséget az aktuális szezon végéig, később pedig Fabrizio Romano is megerősítette az értesüléseket, leszögezve, hogy az Öreg Hölgy mindenképpen egy olasz klubnál akarta tudni Huijsent, ezért pedig nemrég elutasították az Anderlecht, a Young Boys, valamint a Granada megkereséseit is. 

Nicolò Schira később arról írt, hogy a Frosinone a fekete-fehérek másik nagy reménységét, Kenan Yıldızt is szívesen leigazolná, ugyanakkor a Juventus látszólag igen erősen ragaszkodik a török fiatalhoz, akit Huijsennel ellentétben nem igazán akar kölcsönbe küldeni. Ettől gyökeresen eltérő helyzet állhat fenn Samuel Iling-Junior tekintetében, ugyanis Romeo Agresti információinak alapján a Juve már egy 20 millió euró körüli ajánlat esetén is elengedné az angol szélsőt, akiért ettől függetlenül viszont egyelőre nem kapott konkrét ajánlatokat. 

Gianluca Di Marzio mindeközben arról értekezett, hogy Max Allegri nincs meggyőződve arról, hogy Kalvin Phillips lenne a megfelelő érkező januárban a középpályára, még akkor sem, ha az angol megszerzése aránylag egyszerű feladat lenne az Öreg Hölgy szempontjából. A tréner állítólag egy más típusú labdarúgóban gondolkodna, ráadásul Nicolò Schira szerint leginkább egy olyan játékosnak örülne, aki ismeri az olasz futballt, s gyorsan be tudna illeszkedni a csapatba. 

Di Marzio úgy tudja, hogy a régóta célpontnak tartott Teun Koopmeinerst az Atalanta érinthetetlennek tartja, s egyébként sem szívesen adná el a Juventusnak. A fő kiszemelt helyét így némileg meglepő módon a Tottenham Hotspur dán játékosa, Pierre-Emile Højbjerg örökölheti meg, akit a londoniak a jelek szerint hajlandóak lennének elengedni egy kölcsön + kötelező vételi opciós konstrukció nyomán. 

A Zebrák mindazonáltal nem csupán a középpályán mozgolódnának a télen, mivel Di Marzio hírei kimondták, hogy az olasz rekordbajnok a Lille portugál védőjére, Tiago Djalóra is szemet vetett, akinek kontraktusa 2024 nyarán jár majd le, ami miatt szerződtetése viszonylag olcsó kiadást jelentene. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy a transzferguru szerint jelenleg az Inter van pole-pozícióban a középhátvédért, aki iránt ráadásul az Atlético Madrid is élénken érdeklődik.