Huijsen télen, Alex Sandro nyáron távozhat

huijsen_frosinone.jpgA megbízhatónak tartott olasz átigazolási szakember, Nicolò Schira a napokban több játékossal kapcsolatban is friss híreket osztott meg közösségi oldalain, szót ejtve közelgő hosszabbításokról, valamint feltételezett távozásokról is.

Az újságíró szerint rövidesen Federico Chiesa és Daniele Rugani is új megállapodást írhat majd alá az Öreg Hölggyel, kettejük közül pedig az olasz védő köthet hamarabb új szerződést, ugyanis a felek nemrég lényegében mindenben megállapodtak egymással. Ennek szellemében Rugani hamarosan 2026-ig fogja elkötelezni magát a Zebrák mellett, miközben fizetése némileg csökkenni fog a klub anyagi helyzete miatt. 

Chiesa helyzete kissé bonyolultabb, ugyanis a szélső még mindig csak egyeztetéseket folytat a vezetőséggel, s jelen állás szerint semmiféle egyezség nem jött létre a két oldal között. Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna nagy erőkkel dolgoznak azok, hogy dűlőre jussanak a labdarúgó ügynökével, Fali Ramadanival, akinek egyelőre egy további egy évről szóló hosszabbítást ajánlottak fel, 5+1 millió eurós fizetéssel. 

Schira mindemellett arról is beszámolt, hogy a lejáró kontraktussal bíró Alex Sandro lényegében készen áll arra, hogy 2024 nyarán szabadügynökként hagyja el a Bianconerit, miután a védő már az idei szezonban is csak kiegészítő szerephez jut Danilo, Federico Gatti, Gleison Bremer, valamint a fent említett Rugani mellett. A forrás úgy értesült, hogy a veterán futballistáért több brazil és török klub is bejelentkezett, ami miatt a játékos minden bizonnyal nem lesz kérők híján a nyáron. 

Romeo Agresti egy ennél valamivel meglepőbb, ugyanakkor jobban belegondolva logikus hírről jelentett a minap, ugyanis a transzferguru szerint jelentősebb megnőtt az esélye annak, hogy Dean Huijsen januárban kölcsönben elhagyja a Juventust, mivel a klub és a fiatal reménység környezete szeretné, ha a holland több játéklehetőséget kapna. 

Agresti úgy tudja, hogy az Öreg Hölgy nemrég felvette a kapcsolatot a ma már most is több labdarúgóját foglalkoztató Frosinone alakulatával, miközben néhány külföldi gárda is érdeklődést mutat a védő irányába. Schira később ugyancsak arról írt, hogy Huijsen a télen valószínűleg a sárga-kék mezes olasz csapatnál köt majd ki, akik már a nyáron is felfigyeltek a tehetséges középhátvédre.