A Bologna csak nyáron tárgyalna Fergusonról

ferguson.jpgA megbízható források hírei miatt immár hetek óta egyértelmű, hogy a Juventus komolyan fontolóra vette a Manchester Unitednél kegyvesztetté váló Jadon Sancho januári leigazoását, mivel a klubnak Paul Pogba és Nicolò Fagioli eltiltása miatt mindenképpen szüksége lenne egy olyan játékosra, aki képes lenne összekötni a középpályát és a támadósort, szervezve az együttes akcióit. 

Fabrizio Romano a minap ismét arról értekezett a CaughtOffsice podcast-adásában, hogy az Öreg Hölgy illetékesei már hetekkel ezelőtt felvették a kapcsolatot az angol klubbal Sancho ügyében, s kifejezték a labdarúgó leigazolására irányuló szándékukat, amit viszont csak és kizárólag kölcsönben tudnának kivitelezni, miközben a szélső fizetésének nagy részét a Vörös Ördögök állnák. A transzferguru szerint a fekete-fehérek jelenleg is a manchesteriek válaszára várnak, ennek megérkezéséig pedig semmi egyebet nem tudhatunk a szituációról. 

Az olasz sportsajtóban mindeközben jó ideje tartja magát a pletyka, miszerint a Juventus éles szemmel figyeli az idén is remek produkciót nyújtó – és a Serie A tabelláján jelenleg 21 ponttal a hatodik helyen álló – Bologna skót középpályását, Lewis Fergusont. A huszonnégy esztendős, a mostani bajnoki kiírásban pedig 3 gólnál és 3 gólpassznál járó brittel kapcsolatos értesüléseket mindeddig nem igazán erősítették meg komolyan vehető források, ám a minap Nicolò Schira is a Bianconeri érdeklődéséről számolt be. 

Az újságíró szerint a vezetőség képviselői már találkoztak is Ferguson ügynökeivel, az első körös megbeszélések pedig remekül alakultak, és pozitív hangulatban teltek, ugyanakkor a Bologna nem szeretné eladni a futballistát januárban, mivel kiesése hatalmas érvágást jelentene az európai kupaszereplésre pályázó csapatnak. A Rossoblù a nyáron várhatóan nyitottabb lesz majd a tárgyalásokra, mindazonáltal ha a középpályás nagyszerű formája kitart a szezon végéig, valószínűleg vételára is jócskán emelkedni fog. 

Fabrizio Romano a Sancho-ügy mellett a Zebrák néhány fiatal tehetségéről is szót ejtett, konkrét információkat fogalmazva meg velük kapcsolatban. A szakértő a saját maga által alapított HereWeGo Podcast friss adásában arról beszélt, hogy a klub az olyan játékosokra szeretné építeni a jövőt, mint Kenan Yıldız és Matías Soulé, akiket magukhoz is akarnak láncolni az elkövetkezendő időszakban. 

A török reménység esetében ez már gyakorlatilag meg is történt, hiszen Yıldız állandó tagja lett a felnőtt keretnek, miközben szerződését is meghosszabbította, melynek köszönhetően immár 2027-ig áll a Juve alkalmazásában. A Frosinone gárdájánál kvalitásai legjavát megcsillogtató Soulé az aktuális idény végén tér majd vissza a Bianconerihez, az illetékesek pedig hamarosan vele is új kontraktust köthetnek, mely fizetésemelést is tartalmazhat, tekintettel az argentinban lévő hatalmas potenciálra.