Kalvin Phillips lehet a Juve fő célpontja januárban

phillips.jpgBár még javában tart a Serie A idei kiírásának első fele, sőt, a Juventus egyik legfontosabb találkozója, a Derby d'Italia csak nagyjából két és fél hét múlva kerül megrendezésre, a klub vezetősége már most javában dolgozik a januári mercato előkészítésén, mely átigazolási ablakkal kapcsolatban több kiszemeltről is lehetett olvasni az utóbbi időszakban. 

Fabrizio Romano az elmúlt napokban belengette, hogy a Bianconeri érdeklődést mutat az AC Milan egyik fő célpontja, a huszonöt esztendős angol középhátvéd, Lloyd Kelly iránt, ám a transzferguru már ekkor is leszögezte, hogy a játékosért folytatott versenyt egyértelműen a Rossoneri vezeti. Gianluca Di Marzio a minap arról értekezett, hogy a piros-feketék illetékesei nemrég egyeztetést tartottak a labdarúgó alakulatának számító Bournemouth-szal, akik már januárban is elengedhetik őt némi ellenérték fejében, lévén, hogy a védő szerződése 2024 júniusában lejár, a gárda pedig nem szeretné ingyen elveszíteni őt. 

Romano szerint az Öreg Hölgy mindeközben továbbra is nagy hangsúlyt fektet a jövő alapembereinek felfedezésére és leigazolására, elvégre a klub igazgatója, Cristiano Giuntoli nemrég játékosmegfigyelőket küldött a Borussia Mönchengladbach U19-es csapatához, akiknek feladata a német klub tehetségének, Winsley Botelinek felmérése volt. 

A mindössze tizenhét éves svájci támadó jelen pillanatban az U19-s Bundesliga góllövő-listájának élén áll, a Zebrák scoutjai pedig élénk érdeklődést mutatnak iránta (az Everton képviselői mellett), mivel tudomásuk szerint a reménység az idény végén búcsút inthet mostani együttesének, melynek egyik legfőbb jele az, hogy nemrég új ügynököt fogadott maga mellé Chris Mandiangu személyében. 

A La Gazzetta dello Sport végezetül egy érdekes pletykát osztott meg a nagyérdeművel, kijelentve, hogy a Juventus a télen főleg kölcsönben igazolna új játékosokat, e téren pedig Kalvin Phillips és Jadon Sancho foglalják el Giuntoli és Giovanni Manna listájának első két pozícióját, mivel mindketten távozni kívánnak Manchester klubjaiból, azaz a City és az United kötelékéből. 

A hírt később meglepő módon Gianluca Di Marzio is megerősítette, leszögezte, hogy Nicolò Fagioli és Paul Pogba elvesztése miatt a torinóiak mindenképpen erősíteni szeretnének a középpályán. Ugyan az újságíró tudomása alapján a klub eddig elsősorban egy játékmestert akart szerződtetni (e tekintetben Pierre-Emile Højbjerg volt a fő jelölt), az elmúlt hetekben egy gólerős középső középpályás megszerzése vált a fő prioritássá. Ebből a szempontból a Manc Cityt minden bizonnyal elhagyó Phillips jelenti az első számú kiszemeltet, mellette viszont az Arsenalnál játszó Thomas Partey neve is felmerült, akit a fekete-fehérek scoutjai ugyancsak megfigyeltek a magunk mögött hagyott találkozókon. 

Di Marzio mindehhez hozzátette, hogy januárban ismét előtérbe kerülhet Domenico Berardi szerződtetésének terve, aki viszont egyelőre nem számít konkrét célpontnak a Juve számára, mivel a fejesek inkább egy hozzá hasonló karakterisztikával bíró, ugyanakkor elérhetőbb és fiatalabb labdarúgóban gondolkodnak, habár nem zárható ki teljesen, hogy az olasz rekordbajnok végül mégis a Sassuolo szélsőjéért indít majd hadjáratot.