Soulé akár januárban is visszatérhet?

soule_new_article.jpgA Frosinone tegnap a Torino 1-2-es legyőzésével kiharcolta a továbbjutást a Coppa Italiában, ahol a nyolcaddöntőben a Napoli alakulatával találkozik majd, a mérkőzést követően pedig a klub több, Juventushoz köthető játékosa is megszólalt az olasz média kamerái előtt, ráadásul a Gialloblu sportigazgatója is szót ejtett Öreg Hölggyel kapcsolatos kérdésekről. 

Guido Angelozzi egyéb témák mellett Matías Soulé esetleges téli visszatéréséről értekezett, ugyanis az elmúlt napokban többször is felröppent a pletyka, hogy a Bianconeri már januárban magához rendelheti a kölcsönben remek teljesítményt nyújtó argentint, ami a szakember sem zárt ki egyértelműen. 

"Nagyszerű kapcsolatunk van a Juventusszal, akik három kiváló, tehetséges játékosukat is nálunk szerepeltetik. A torinóiak részéről eddig nem merült fel az ezen labdarúgók visszarendelésére vonatkozó igény. Meglátjuk, hogy mi fog történni januárig, ám annyit elmondhatok, hogyha érkezik egy erről szóló kérés, minden bizonnyal tárgyalóasztalhoz ülünk majd, hogy megbeszéljük a helyzetet" – szögezte le. 

Soulé maga – aki egyébként Nicolò Schira szerint napokon belül aláírhatja a 2028-ig szóló szerződéshosszabbítást a Zebrákkal – ezzel párhuzamban arról nyilatkozott, hogy Luciano Spalletti megkeresésének dacára várhatóan az argentin válogatott mellett teszi majd le a voksát, hiszen karrierje során szülőhazáját kívánja képviselni a nemzeti együttesben, bármennyire is megtisztelőnek tartja az olasz szövetség ajánlatát. 

"Nemrég beszéltem Luciano Spallettivel, s elmondtam neki az igazat: annak ellenére, hogy Olaszországban szeretnék, ha az ő válogatottjukban játszanék, én sokkal inkább argentinnak érzem magam, mintsem olasznak. Megköszöntem a szakvezetőnek, hogy számolt volna velem, ugyanakkor mióta az eszemet tudom, arra várok, hogy behívjanak az argentin nemzeti együttesbe, hiszen a szívem mindig is szülőhazámhoz kötődött igazán" – fogalmazott a SportMediaset munkatársának. 

A dél-amerikai tehetség mellett társa, az ugyancsak a Bianconeri által kölcsönadott Kaio Jorge is nyilatkozott, aki egy gólpasszal járult hozzá alakulata tegnapi győzelméhez, célja pedig elmondása szerint továbbra is az, hogy belátható időn belül a fekete-fehérek szerelését viselje: "Célom nem változott: vissza akarok térni a Juventushoz, még annak ellenére is, hogy egyelőre a Frosinonére koncentrálok, ahol egyébként remek fogadtatásban részesítettek. Szeretném bebizonyítani, hogy érdemes vagyok az Öreg Hölgynél való szereplésre, ez  az érzés pedig sosem fog módosulni" – hangsúlyozta a súlyos sérüléséből nemrég felépülő brazil támadó. 

A nyilatkozatok mellett tegnap természetesen átigazolási hírek is érkeztek, ugyanis a Sky Sport Italia szerint a Juve illetékesei a következő napokban szeretnének egyezséget kötni Federico Chiesával a szerződéshosszabbításról. A lap úgy tudja, hogy a klub nem kíván több időt vesztegetni az olasz ügynökével, Fali Ramadanival való egyeztetésekre, s mihamarabb le akarja zárni az ügyet. 

Fabrizio Romano ezen felül arról értekezett, hogy a Juventus érdeklődést mutat a Bournemouth huszonöt éves angol középhátvédje, Lloyd Kelly iránt, akinek leigazolásán leginkább az AC Milan dolgozik jelen állás szerint. A Bianconeri továbbra is szeretné megerősíteni hátsó sorát, a brit futballista kontraktusa pedig 2024-ben lejár, így szerződtetése viszonylag olcsó megoldást jelentene, bár a transzferguru szerint a Rossoneri egyértelműen előnyben van az érte folyó versenyben.