Kostić távozhat, Arthur visszatér, Koopmeiners kész a váltásra

koopmeiners_telegraaf.jpgAz elmúlt napokban több, jelenlegi, valamint kölcsönben játszó labdarúgókkal kapcsolatos hír is napvilágot látott az olasz sportsajtóban, melynek keretében a források szót ejtettek két szélső várható sorsáról, míg a jelenleg a Fiorentinánál futballozó Arthur ügynöke, Federico Pastorello arról értekezett, hogy képviseltje adott esetben akár vissza is térhet majd az Öreg Hölgy kötelékébe a nyáron. 

"A Fiorentina nem fogja érvényesíteni az Arthur kölcsönszerződésében rejlő vételi opciót, így a klub biztosan nem igazolja majd le a játékost a Juventustól a mostani feltételek mellett. Ügyfelem ennek nyomán vissza fog térni az Öreg Hölgyhöz, ezt követően pedig közösen hozunk majd döntést a jövőjével kapcsolatban" – szögezte le a menedzser a TMW munkatársának. 

"Arthur szereti Firenzét és a Violákat, így pedig nem meglepő, hogy maradni akar az együttesnél, ugyanakkor a klub nem lenne képes állni a labdarúgó fizetését, ami jelentős problémának számít. Meglátjuk, hogy mi fog történni, mivel véleményem szerint a helyzetre az is megoldást jelentene, ha a felek újratárgyalnák a tavaly nyáron tető alá hozott megállapodás részleteit" – fogalmazott Pastorello, akinek ügyfelét a lila mezes gárda 20 millió euróért szerződtethetné véglegesen júniusban. 

A megbízható szakújságíró, Nicolò Schira mindeközben arról írt, hogy a Juventus szerb játékosa, Filip Kostić jó eséllyel búcsút fog inteni Torinónak a következő átigazolási ablakban, mivel a szakmai stáb nem igazán elégedett a balkáni futballista teljesítményével, aki idén 24 meccsen mindössze 4 gólpassznál tart a Serie A-ban. Mint ismert, Kostić annak idején Massimiliano Allegri kérésére érkezett a fekete-fehérekhez, a mester kilátásban lévő távozása pedig minden bizonnyal hatással lenne az általa favorizált labdarúgók sorsára is. 

A La Gazzetta dello Sport ezzel párhuzamban Samuel Iling-Junior jövőjéről értekezett, aki egy jó ajánlat esetén továbbra is eladásra kerülhet, lévén, hogy értékesítése fontos bevételforráshoz juttatná együttesét. A lap szerint viszont amennyiben nem érkezik megfelelő megkeresés az angolért, a Juve akár szerződést is hosszabbíthat vele, mivel a szélső mostani kontraktusa 2025-ben lejár, a vezetőség pedig semmiképpen sem szeretné ingyen elveszíteni a Chelsea egykori nevelését. 

A fekete-fehérek legfőbb nyári kiszemeltje, Teun Koopmeiners ezzel együtt egy küszöbön álló átigazolásról beszélt a holland De Telegraafnak, leszögezve, hogy tervei szerint a következő mercato során el kívánja hagyni az Atalantát, s egy másik olasz, vagy adott esetben egy angol gárdánál szeretné folytatni karrierjét. 

"Tudomásom szerint már tavaly komoly érdeklődés mutatkozott irántam, egyebek mellett a Napoli részéről, ám a klubok ekkor nem tudtak közös nevezőre jutni az ügy kapcsán. Nemrég bejelentettem az Atalanta vezetőségének, hogy idén nyáron el akarom hagyni az együttest, azonban ehhez igencsak érdekes ajánlatokat kell kapnom, mivel akárkiért nem fogok búcsút inteni Bergamónak. 

A menyasszonyommal boldogok vagyunk Olaszországban, én pedig elképesztően jól érzem magam az Atalantánál, ami miatt remélem, hogy egy esetleges klubváltás esetén szép summa üti majd a markukat. Bár szeretem Itáliát, nem tagadom, hogy néhány alakulat hívásának esetén akár az angliai esőt is elviselném... Remélem, hogy kapok majd néhány olyan megkeresést, amit fontolóra tudok venni, ám hazudnék, ha azt mondanám, hogy az eddigiekben nem kaptam információkat a Juventus és néhány Premier League-klub érdeklődéséről" – összegzett a középpályás.