Kean végleg a Juve játékosa lett

kean_1.jpgAz olasz sportmédia jeles képviselői, mindenekelőtt Fabrizio Romano, Gianluca Di Marzio, valamint Romeo Agresti a tegnap délutáni órákban szinte egyidejűleg számoltak be a hírről, miszerint a Juventus az elmúlt időszakban kiváltotta olasz támadójának, Moise Keannek 28 millió eurós vételi opcióját az Everton gárdájától, melynek alapján a Roma elleni piros lapjáért kétmeccses eltiltást és pénzbírságot kapó center véglegesen is a Bianconeri kerettagjává vált. 

Di Marzio szerint a megállapodás egy olyan kitételt is tartalmaz, melynek alapján a Juve bizonyos sporteredmények elérésének esetén további, maximum 7 millió euróig terjedő bónuszokat is fizethet az angol klubnak Kean megvásárlásáért, aki egyébként az idei szezonban hullámzó teljesítményének ellenére már most túlszárnyalta az előző idénybeli mutatóit, hiszen 32 meccsen 7 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. 

A La Gazzetta dello Sport mindazonáltal arról értekezett, hogy Kean jövője ezzel együtt sem számít biztosnak, mivel ha az Öreg Hölgy annak idején nem egy két évre szóló kölcsönben szerezte volna meg őt, valószínűleg már tavaly nyáron túladott volna rajta. A lap szerint az olasz sorsa egyedül a Juvén múlik, s ha egy érdeklődő egy 30 millió eurót meghaladó összeget kínálna a csatárért, a torinóiak nem ragaszkodnának megtartásához a következő mercato ideje alatt. 

Fabrizio Romano mindeközben arról írt, hogy a Liverpool a várakozásoknak megfelelően nem fogja kiváltani a teljes szezonban sérült Arthur Melo végleges leigazolására vonatkozó opciót, a brazil középpályás pedig ennek nyomán nyáron vissza fog térni a Juventushoz, azonban a klub drukkereinek némi vigaszt jelenthet a kölcsönjátékosokkal kapcsolatban, hogy Giovanni Albanese jelentése szerint a Genoa hivatalosan is megvette Radu Drăgușint a Bianconeritől. A román középhátvéd eladásából 5,5 millió euró folyt be a rekordbajnok kasszájába, mely különféle bónuszok miatt további 1,8 millió euróval növekedhet majd. 

A La Gazzetta dello Sport végezetül egyébként a torinói edzőkérdésről is megszellőztetett egy pletykát, ugyanis a milánói újság értesüléseinek fényében amennyiben a klub vezetősége az évad végén menesztené Max Allegrit, az új állomáshelyet kereső Zinédine Zidane követhetné őt a kispadon, aki továbbra is ezer szállal kötődik az Öreg Hölgyhöz, s aki elkötelezett Marseille-szurkolóként nem igazán szeretné elfogadni a PSG ajánlatát.