Kérdések Vlahović jövőjével kapcsolatban

dusan_3.jpgA La Gazzetta dello Sport a tegnapi nap folyamán hosszabb cikket publikált az Öreg Hölgy szerb csatárklasszisának, Dušan Vlahovićnak helyzetét illetően, kijelentve, hogy a center a korábbiakkal ellentétben immár egyáltalán nem számít érinthetetlennek Torinóban, az érdeklődők pedig árgus szemekkel figyelik, hogy miként alakul majd a huszonhárom esztendős futballista sorsa. 

A lap mindenekelőtt arról írt, hogy a játékos ügynökei tűkön ülve várják, hogy mi lesz a Bianconeri idényének végkifejlete, azaz, hogy a gárda bejut-e a Bajnokok Ligája csoportkörébe, s hogy eltiltják-e a nemzetközi kupaszerepléstől. Az újság szerint Vlahovićot számos európai topklub figyeli, a Bayern Münchentől kezdve a Manchester Uniteden át egészen a Tottenham Hotspurig, a Juve pedig egy 90-100 milliós ajánlat esetén nem is zárkózna el a labdarúgó értékesítésétől, akinek mutatói az eddigiekben elmaradtak az előzetes várakozásoktól. 

A statisztikákból kiindulva ugyanis a támadó szinte minden téren rosszabb teljesítményt nyújt a Fiorentinánál töltött időszakához képest: amellett, hogy átlagosan csak 160 percenként képes betalálni, kevesebbet lő a kapura (2,8 próbálkozás a tavalyi 3,3-hoz képest), illetve kevesebbszer ér labdába az ellenfél térfelén (4,1-es átlag a 6-ossal szemben). A futballista egyedül az általa teremtett lehetőségek számát nézve nyújt jobb produkciót, azonban a téren is csak csekély javulás figyelhető meg (találkozónként 1 helyzet az elmúlt idény 0,8-as adatához viszonyítva). 

A Gazzetta úgy tudja, hogy Vlahovićnak nem csupán a Max Allegri által alkalmazott játékrendszerrel akadnak problémái, mivel az elmúlt időszakban őt terhelő fizikai gondok mellett mentálisan is akadnak problémái, melyek magától értetődő módon negatív hatással vannak fejlődésére. Ennek ellenére továbbra is ő az egyetlen Juve-játékos, aki kétszámjegyű gólmennyiséget produkált a jelenlegi évadban a maga 10 találatával, még ha potenciálja alapján ennél jóval több is lakozik benne. 

A torinói Tuttosportnak a minap sikerült megszólaltatnia a balkáni tehetség párját, Carolina Stramare-t, aki nyilatkozatában elmondta, hogy a labdarúgó továbbra is a Juventusnál tervezi a jövőt, s hogy a Zebrák is meg akarják tartani őt, az elmúlt időszak nehézségei pedig az átállással járó gondoknak tudhatóak be a fel-felbukkanó fizikai problémák mellett. 

"Dušan csupán egy rossz szériában van, amit valószínűleg minden futballista átélt már a karrierje során. Tudtommal már korábban is szenvedett publagiától, [az ágyék környékén lévő izomcsoportot érintő, kellemetlen fájdalom – a szerk.] ám mivel nem szereti kihagyni a fontos meccseket, mindez nem gátolja meg abban, hogy pályára lépjen, még akkor sem, ha néha muszáj lenne pihennie egy kicsit. 

Mivel Dušan szerb, mindig többet és többet akar. Egy kemény srácról beszélünk, aki nagyra értékeli, hogy a Juventusnál játszhat, s aki irigylésre méltó koncentrációval, győzelmi vággyal, illetve céltudatossággal rendelkezik. Párom nagyon hálás azért, amit elért pályafutása eddigi részében, a Juve pedig tudtommal hosszú távra tervez vele, ami miatt szeretné megtartani őt. 

Dušan rengeteg sikert ért el a Fiorentina kötelékében, mikor pedig csatlakozott az Öreg Hölgyhöz, egy új világgal, egy új valósággal kellett megismerkednie, amire valószínűleg nem tudott megfelelő módon felkészülni. Mondhatni, Firenzéből egyik napról a másikra Torinóban találta magát, ahol az olasz rekordbajnok szerelését kellett viselnie, az élete pedig ennek nyomán a feje tetejére állt. Azokban a napokban én magam is észrevettem a változást rajta, hiszen magától értetődő módon nagy hatással volt rá, hogy gyakorlatilag pillanatok alatt a Bianconerihez került, miközben a Violák drukkerei heteken át gyalázták és ócsárolták őt a klubváltás miatt" – összegzett Stramare.