Thuramot és Diarrát figyeli a Juve

thuram_1.jpgAz utóbbi napokban ismét számos átigazolási hír látott napvilágot a Juventus téli (valamint kisebb részben jövő nyári) terveivel kapcsolatban, melyek közül a legérdekesebb minden bizonnyal Fabrizio Romano Jadon Sanchót érintő értesülése volt, ugyanis az olasz transzferguru szerint az Öreg Hölgy már tájékoztatta az angol futballista környezetét a játékos leigazolásának szándékáról. 

Az újságíró mindazonáltal kijelentette, hogy Sancho bére továbbra is nagy gondot jelentene a torinóiaknak, ami miatt a Manchester Unitednek mindenképpen be kellene segítenie a fizetés kiegyenlítésébe, ami leginkább attól függ, hogy a Vörös Ördögök milyen tervekkel vágnak majd neki a januári mercatónak. Romano mindemellett két további játékosról is hírt adott, ugyanis információi szerint a Bianconeri az ukrán Shakhtar Donetsk tehetségét, Georgiy Sudakovot is figyeli, miközben fenntartja érdeklődését az RC Strasbourg középpályása, a 2004-es születésű Habib Diarra irányába is, akit egyébként a Borussia Dortmund, a Wolverhampton Wanderers, továbbá a Chelsea is megszerezne. 

Romano szerint Diarra kontraktusa 2028-ig szól, ami természetesen komoly előnyt jelent a Strasbourg számára, az olasz sportsajtóban pedig emiatt időről-időre felmerülnek azok a pletykák, melyek inkább az OGC Nice registájával, Khéphren Thurammal kötik össze a fekete-fehéreket. A futballista ügynöke, Rafaela Pimenta a minap a Corriere dello Sport munkatársának nyilatkozott a helyzettel kapcsolatban, s nem cáfolta a franciára vonatkozó híreket: 

"Hogy Khéphren Thuram a Juventushoz igazolhat-e? Olvastam az erről szóló híreket, ám nem tudom, hogy miként alakulnak majd a dolgok. Ügyfelem nagyon fontos játékos a Nice számára, családja pedig jól ismeri a futball világát, s komolyan is veszik az ott zajló történéseket. Még rendkívül korai lenne erről beszélni, már csak azért is, mert a januári átigazolási időszak mindig egy kis piac, ami kevés változással jár, hiszen a klubok elsősorban sérültjeiket igyekeznek pótolni" – fogalmazott. 

Giovanni Albanese szerint időközben újabb egyeztetések mentek végbe Cristiano Giuntoli és Lazar Samardžić képviselői között, akit a Juve elsősorban olasz bajnoki tapasztalata miatt tart kiemelt célpontnak, míg Nicolò Schira ezzel párhuzamban két lehetséges hosszabbításról számolt be. A szakíró úgy tudja, hogy a Bianconeri előrehaladott tárgyalásokat folytat Matías Souléval az argentin kontraktusának 2028-ig való kiterjesztéséről, ami egyúttal azt is garantálná a fiatal labdarúgó számára, hogy a következő évadban a Zebrák első csapatánál szerepelhessen, miközben a klub Luis Hasa megállapodását is megújítaná, lévén, hogy a tizenkilenc esztendős reménység iránt több klub, egyebek mellett a Borussia Dortmund és az RB Leipzig is érdeklődik. 

Érdekesség, hogy Federico Bernardeschi a minap interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, melyben arra a kérdésre, hogy visszatérne-e a Juventusba, a következőt felelte: "A Juventusnál értem férfivé, s topjátékossá. A szívem egy darabja örökké ott marad, amikor pedig szükség van rám, a csapat rendelkezésére fogok állni. Ezen felül még mindig van egy házam Torinóban..." Az ismertebb olasz újságíró, Alfredo Pedullà minderről azt írta, hogy az olasz szélső szavai gyakorlatilag önpromóciót jelentenek, Beranrdeschi pedig a nyilvánosság előtt is felajánlotta ismételt szolgálatait a Serie A rekordbajnokának.