Szélsőt keres a Juventus

jadon_sancho.jpgA téli mercato egyik legfőbb kérdése minden bizonnyal az lesz Torinóban, hogy az átigazolásokért felelős szakemberek – azaz Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna – vajon egy középpályás, vagy egy szélső megszerzésére koncentrálnak-e majd, s melyik poszt megerősítésére összpontosítják a klub erőforrásait. 

Az elmúlt napokban érkező hírek alapján inkább az első forgatókönyv látszik megvalósulni, ugyanis a források ismét a Juventus Jadon Sancho iránti érdeklődéséről számoltak be. Fabrizio Romano nem győzte hangsúlyozni arra vonatkozó értesüléseit, hogy a Zebrák rendkívüli érdeklődéssel viseltetnek az angol balszélső irányába, ám azt is leszögezte, hogy az alakulat csak kölcsönben tudná leigazolni a Manchester United labdarúgóját. 

Az olasz transzferguru szerint a Vörös Ördögök egyik legnagyobb gondját Sancho mellett Donny van de Beek helyzete jelenti, aki biztosan távozni fog januárban, ám a Premier League rekordbajnoka még nem talált megfelelő klubot a holland számára; igaz, Romano mindehhez nem tette hozzá, hogy a Bianconeri figyeli-e az Ajaxnál nevelkedő játékos körüli szituációt, hiába hozták már többször is szóba van de Beeket a Zebrákkal. 

Florian Plettenberg ugyancsak arról írt, hogy Sancho el kívánja hagyni Manchestert, ám mindenképpen ki akarja várni a klubon belüli változásokat, mivel abban bízik, hogy egy esetleges tulajdonosváltással helyzete is jobbra fordulhatna. Mivel a brit támadó fizetését nem sok együttes lenne képes kigazdálkodni, az újságíró szerint is a kölcsön lenne a legkézenfekvőbb megoldás vele kapcsolatban, a Juventus konkrét érdeklődése miatt pedig korántsem elképzelhetetlen, hogy a Borussia Dortmund egykori csillaga végül Olaszországban köt majd ki. 

Fabrizio Romano mindeközben egy újabb fiatal tehetségről adott hírt, mivel információi szerint a Juve is azon klubok során gyarapítja – többek között a Bayer Leverkusen, a Barcelona, valamint a Chelsea mellett –, akik szemet vetettek az  FC København svéd reménységére, a mindössze tizennyolc esztendős Roony Bardghji-ra. A szír származású jobbszélső eddigi meccsein 11 gólt szerzett az idényben, szerződése pedig 2025-ben jár majd le, ami miatt számos csapat küldött megfigyelőket találkozóira annak érdekében, hogy meggyőződhessenek képességeiről. 

Az olasz média értelemszerűen változatlanul hangos egy nagyot szóló visszatérés lehetőségétől, ugyanis bizonyos lapok kitartanak azon állításuk mellett, hogy Giuntoli és Manna tárgyalásokat folytatnak Federico Bernardeschivel az olasz szélső hazaköltözéséről, aki egy sima, fél éves kölcsönszerződés formájában dobna mentőövet a Juventusnak. A futballista a minap a La Domenica Sportiva munkatársának nyilatkozott az ügyben, egyértelműen kinyilvánítva a maga szándékait: "A szívemben hordom a Juventust, s a szívem egy darabja valójában Torinóban is maradt. Meglátjuk, hogy mi fog történni, de alapvetően igen, szívesen visszatérnék az együtteshez."

Végezetül érdekességképp megemlítendő, hogy a La Gazzetta dello Sport tegnapi beszámolója szerint több német klub, valamint az Arsenal és a Liverpool is éles szemmel figyeli Kenan Yıldızt, akiért az angolok a lap állítása szerint akár egy 30-40 millió eurós ajánlatot is készen lennének felkínálni, ugyanakkor Romeo Agresti később arról értekezett, hogy mindez csak üres pletyka, s hogy a fiatal támadó iránt utoljára nyáron volt komolyabb érdeklődés, akkor is török alakulatok részéről.