Rabiot és Chiesa a hosszabbítás küszöbén

rabiot_chiesa.pngA La Gazzetta dello Sport tegnap két játékos helyzetével kapcsolatban is új fejleményekről számolt be, ugyanis a lap szerint az idény végéig Adrien Rabiot és Federico Chiesa is meghosszabbíthatja jelenlegi szerződését a Juventusszal, miután a napokban pozitív megbeszéléseket folytattak a klub vezetőségével. 

A lap szerint Cristiano Giuntoli nemrég tájékoztatta a francia édesanyját és ügynökét, Veronique Rabiot-t az egyesület szándékairól, amit a játékos környezete jól fogadott, mivel a felek kiváló kapcsolatban állnak egymással, a középpályás pedig továbbra is boldog Torinóban. A tervek szerint a Zebrák ismét egy sima, egy évre szóló kontraktust kínálnának fel a futballistának, aki így 2025-ig kötelezné el magát a fekete-fehérek mellett, miközben fizetése a jelenlegi, 8 millió eurós összeg maradna. A Gazzetta úgy tudja, hogy a megállapodásnak csak az szabhatna gátat, ha a Juve nem jutna be a Bajnokok Ligájába, ám ez a veszély jelen állás szerint egyáltalán nem fenyegeti a csapatot. 

A milánói sajtóorgánum hasonlóan jó híreket tett közzé Federico Chiesa viszonylatában is, aki állítólag nyitott arra a lehetőségre, hogy egy Rabiot-hoz hasonló szerződést kössön a Bianconerivel, vagyis további egy évvel, 2026-ig terjessze ki kontraktusát. Egy ilyen egyezség már csak azért is kedvező lenne az Öreg Hölgy szempontjából, mert némi előnyt kovácsolna a klubnak az esetleges érdeklődőkkel szemben, míg az olasz támadó egy újabb jó idény esetén szabadon dönthetne jövőjéről, s maga határozhatna arról, hogy újabb évekkel toldja meg szerződését, vagy pedig máshol folytatja pályafutását. 

A Gazzetta szerint a labdarúgó ügynöke, Fali Ramadani megígérte a Juventusnak, hogy Chiesa nem fogja szabadügynökként elhagyni az alakulatot, melynek nyomán az olasz az évad végéig új megállapodást fog aláírni a Serie A rekordbajnokával, miközben letesz a bérének növelését illető követelésről, elfogadva, hogy a klub anyagi helyzete miatt ezt a napirendi pontot máskor kell majd megvitatni. 

Mindeközben természetesen más fejlemények is történtek a Continassán, ugyanis elsőként Daniele Longo számolt be arról, hogy a Juve egykori vezető játékosmegfigyelője, az azóta már a Granada sportigazgatójaként tevékenykedő Matteo Tognozzi szeretné a spanyol csapatnál tudni korábbi felfedezettjét, Dean Huijsent, akit egy kölcsönügylet által igazolna le a szezon végéig. Az újságíró szerint a több játéklehetőségre vágyó holland védő nem zárkózik el az ötlettől, azonban Giuntoli és Giovanni Manna szeretnék a klubnál tartani őt, s az évad végeztével hozni döntést a további lépésekről. 

Az információt később Nicolò Schira is megerősítette, aki arról írt, hogy a Granada mellett a Frosinone is érdeklődött egy 6 hónapos kölcsön felől, a Juventus pedig a következő napokban dönt majd a fiatal reménység sorsáról. Gianluca Di Marzio emellett egy másik tehetség kapcsán osztott meg híreket, mivel a transzferguru értesüléseinek alapján a Bianconeri a napokban hivatalos ajánlatot nyújtott be az FK Budućnost Podgorica gárdájának a már régebb óta figyelt Vasilije Adžićért, akit 2,5-3 millió euró fejében igazolnának le az elkövetkezendő időszakban.