Angelozzi: "A nálunk játszó fiatalok jelentik a Juve jövőjét"

soule_kaio_max.jpgA Frosinone sportigazgatója, Guido Angelozzi a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melyben a Juventus helyzetének értékelése, illetve Max Allegri megítélése mellett az alakulatánál pallérozódó fiatalokról is szót ejtett. Mint ismert, a Kanárik Matías Soulé, Enzo Barrenechea, valamint Kaio Jorge személyében három torinói fiatalt is foglalkoztatnak kölcsönjáték keretében, a szakember pedig főleg az ő teljesítményükkel és jövőjükkel foglalkozott, ám nem felejtett el kitérni a januárban végül az AS Romát választó Dean Huijsenre, továbbá az annak idején a csapatnál futballozó, ma pedig már az Öreg Hölgy sorait erősítő Federico Gattira sem. 

"Nos, mi sem most éljük át a szezon legjobb pillanatait, azonban egy Juventus elleni meccs előtt mindig aggódunk, hiszen a Bianconeri ellen játszani aktuális helyzettől függetlenül mindig nehéz: a Juve mindig Juve marad. Nagyon jó kapcsolatom  van a torinóiak vezetőségi tagjaival és a csapat mesterével, ami miatt van némi többletinformációm a klub belső ügyeiről. A Zebrák teljesítményének visszaesését egybehangzó vélemények szerint a Derby d'Italia elvesztése miatt érzett csalódottság váltotta ki, ami véleményem szerint érthető is, hiszen mikor egy ilyen remek menetelést követően kikapsz, s elveszni látszanak az álmaid, könnyedén elbátortalanodhatsz" – szögezte le Angelozzi a Tuttosport munkatársának. 

"Az együttesnek néhány sérüléssel is meg kellett birkóznia, ami szintén negatív hatással volt a morálra, mindazonáltal úgy gondolom, hogy az Öreg Hölgy még így is csodálatos idényt fut, s nagyszerű produkciót nyújt. A legutóbbi évad hasonló volt, Max Allegri pedig a 10 pontos levonással járó büntetés nélkül akkor is simán bejuttatta volna együttesét a Bajnokok Ligájába. A Bianconeri jövőjének szempontjából pedig ugyancsak nagyon fontos lehet ez a szezon, elvégre sok fiatal játékos most teszi meg az első lépéseket a profi futball világában. 

Enzo Barrenecheát egy végtelenül erős labdarúgónak tartom, aki kiváló jellemről tett tanúbizonyságot, s aki rengeteget fejlődött az utóbbi hónapokban. Az argentin nagy lépéseket tett a klasszissá váláshoz vezető úton, amit az is megmutat, hogy mikor leigazoltuk őt, azt a szakvéleményt kaptuk róla, hogy csak a középpálya egyik oldalán tud jól futballozni, most pedig már egy teljesen más poszton szerepel nálunk. Enzo sokat javult személyiségének markánsabbá tételében, valamint az akciók támogatásában. Meggyőződésem, hogy nagy karrier áll előtte, s ahogy már korábban is említettem, úgy vélem, hogy két éven belül az argentin válogatottban fogjuk viszontlátni őt. 

Őszintén szólva nem hittem volna, hogy Barrenechea ennyit tesz majd hozzá a Frosinone játékához, hiszen ez előtt még még sosem teljesített egy teljes szezont a profik között. Hasonló véleménnyel voltam Matías Souléról is, aki azonban jelenleg 10 találatával a negyedik a góllövőlistán, s annak ellenére, hogy egy kiscsapatban szerepel, többször vette be az ellenfelek kapuját, mint Romelu Lukaku, vagy más, nagyobb nevű támadók. Mikor az argentin megérkezett hozzánk, egyből látni lehetett rajta, hogy karakteres személyiséggel bír, azóta pedig lövőtechnikája és cselezési készsége is hatalmas átalakuláson ment keresztül, nem is beszélve arról, hogy sokkal nagyobb folytonosságra tett szert, már egyetlen mérkőzés ideje alatt is. Csak köszönetet tudnék neki mondani eddigi produkciójáért, s remélem, hogy jó formáját a szezon végéig képes lesz megőrizni. 

Kaio Jorge sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az elmúlt két évet, az idény elején pedig ennek következtében sokat küszködött, azonban mostanra ő is nagy előrelépéseket tett. Egy hihetetlenül tehetséges srácról van szó, akinek csak játszania kell ahhoz, hogy megcsillogtassa képességeit. A Juventustól kölcsönvett három focista közül elsőként Soulét szemeltem ki, ám rövid időn belül Kaióra is felfigyeltem, mikor az Öreg Hölgy és a Next Gen augusztusi gálameccsén három gólt szerzett az Allianz Stadiumban, valósággal lenyűgözve engem. A következő napokban Cristiano Giuntolival, Giovanni Mannával, Federico Cherubinivel, majd végül Max Allegrivel is beszéltem a brazilról, akik megerősítettek abban, hogy a csatárnak csak játéklehetőségre van szüksége, én pedig úgy döntöttem, hogy szerződtetni fogjuk őt. Később egyébként hasonlóan zajlott Barrenechea megszerzésének folyamata is. 

Januárban nagyon meg akartam szerezni Dean Huijsent, most pedig ott tartunk, hogy a holland vasárnap gólt lőtt ellenünk. (nevet – a szerk.) Ez azt bizonyítja, hogy vele kapcsolatban sem tévedtem olyan nagyot. Hogy mit gondolok a gólöröméről, amit bemutatott a szurkolók előtt? Nos, Dean nagyon fiatal, akinek a jövőben fékeznie kell majd indulatai, bár megértem, hogy ha tizennyolc évesen az ellenfél drukkerei kifütyülnek, akkor mindenképpen válaszolni akarsz nekik. A védő téli választása miatt inkább keserűség keletkezett a rajongóinkban, nem pedig rosszindulat, ami miatt én sem értettem ezt a kihívó viselkedést. Közönségünk alapvetően kifejezetten nyugodt és elegáns, ám a lelátón néha még a legjobbakkal is előfordulnak hasonló esetek. 

Kenan Yıldız elképesztően, lehengerlően erős... egy igazi bajnok. Ő és Joseph Nonge Boende nagyon fontos játékosok, a Juventusnak pedig rajtuk kívül is komoly tartalékai vannak az ifjúsági szektorban, mely folyamatosan ontja magából a tehetségeket. A klub vezetősége rendkívüli munkát végzett az utánpótlásban, aminek első babérjait mostanában kezdik el learatni. A Frosinone folyamatosan követi a Next Genben és a Primaverában pallérozódó reménységeket, mivel a Bianconerinél valóban sok tehetséges ifjúra bukkanhatunk. A konkrét lépések megtétele előtt természetesen kivárjuk az évad végét, hiszen a folytatás attól is függ, hogy jövőre hol szerepelhetünk majd, ám elképzelhetőnek tartom, hogy ismét le fogjunk bonyolítani néhány műveletet a fekete-fehérekkel. 

A magam részéről biztos vagyok benne, hogy Enzo, Matías, illetve Kaio jövőre a Juventus kerettagjai lesznek. Bár erről végül a Bianconeri mestere és vezetősége dönt majd – akik általában mindig nagyon bölcs és megfontolt határozatokat tudnak hozni – megítélésem szerint három olyan srácról beszélünk, akik mind a pályán, mind pedig az átigazolási piac tekintetében remek lehetőségekhez juttathatják a torinóiakat. Bízom benne, hogy ők hárman hasonló utat járhatnak majd be a klubnál, mint egykori játékosunk, Federico Gatti, akinek pályafutását azóta is hatalmas büszkeséggel követem. Persze neki is van még hova fejlődnie, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy honnan indult pár évvel ezelőtt: ezt a szintet még neki is szoknia kell, alapvetően viszont egy nagyon erős védőt tisztelhetünk benne. 

A Juventus alfája és ómegája Massimiliano Allegri. Ő a fő ötletgazda, és az ügyeletes erős ember a Zebráknál. Véleményem szerint csak azért kritizálják őt, mert karrierje során rengeteg trófeát nyert, ami irigységet vált ki a negatív hangok megfogalmazóiból. Max egy hihetetlenül nagy formátumú szakember, amit pályafutása is megmutat" – zárta eszmefuttatását Angelozzi.