HIVATALOS: Huijsen a szezon végéig az AS Roma játékosa

huijsen_roma.jpgA mai nappal hivatalossá vált a már az utóbbi időszakban is biztosnak tekinthető információ, miszerint a Juventus holland reménysége, Dean Huijsen a szezon végéig az AS Roma kötelékében folytatja karrierjét, hogy ott kapja meg a számára szükséges játékperceket. Mint ismert, a Bianconeri eredetileg a Frosinone alakulatának adta volna kölcsön a mindössze tizennyolc esztendős védőt, azonban a labdarúgó inkább a Farkasokat választotta, melynek nyomán a felek aránylag gyorsan lezárták az üzletet, melynek megkötését immár be is jelentették. 

Az Öreg Hölgy közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Dean Huijsen a 2023/2024-es idény második felét az AS Roma csapatánál tölti, miután a mai napon egy sima kölcsön keretében, vételi opció nélkül csatlakozott a fővárosi klubhoz, akikkel egy 2024. június 30-ig szóló szerződét írt alá. 

A 2005-ös születésű játékos, aki 2021 nyarán érkezett a Juventushoz a Málaga együttesétől, azonnali hatást gyakorolt a klub alakulataira, kezdve az U17-es csapattól, ahol a 2021/2022-es évadot 20 meccsel és 8 találattal zárta. Ennek köszönhetően meghívót kapott az U19-es csapat kötelékébe, annak ellenére, hogy jóval fiatalabbnak számított, mint a gárdánál szereplő futballisták többsége. 

Huijsen mindig életkoránál magasabb szinten játszott, s természetesen nem volt ez másképp a tavalyi szezonban sem, ahol összesen 40 mérkőzésen lépett pályára a Primavera és a Next Gen szerelésében, 10 gólt szerezve: 4-et az U19-es bajnokságban, 3-at az UEFA Youth League-ben, 2-őt a Coppa Italia Serie C-ben, valamint egyet a Serie C-ben. A felnőtt gárdánál ekkor két barátságos meccsen kapott lehetőséget, előbb a Standard Liège, majd pedig a Rijeka ellen, mindkétszer 2022 decemberében. 

E két találkozó volt az első ízelítő Huijsen számára a profi labdarúgás világából. A védő a szóban forgó összecsapások után rohamléptékű fejlődést mutatott, mivel egyre inkább a Next Gen egyik vezérévé vált, a 2023/2024-es szezon eleje óta pedig – Kenan Yıldızzel és Joseph Nonge Boendével együtt – rendszeresen a felnőtt kerettel edzhetett. Hivatalos debütálására a San Siróban, egy AC Milan elleni mérkőzésen került sor, ez a 2023. október 22-én megrendezett meccs pedig az utolsó lépést jelentette a futballista első csapathoz kerülése előtt, ami november 7-én következett be. 

Most pedig új lehetőség vár rá Rómában, ahol a Gialloprossi mezét viselve folytathatja fejlődését. 

Sok sikert, Dean!"

huijsen_pinto.jpgA labdarúgó a következő szavakkal kommentálta átigazolását: 

"Azonnal lenyűgözött a fogadtatás, melyben itt részesültem. Nem volt nehéz a Romát választanom, mivel egy nagyszerű klubhoz csatlakozhattam, mely egy fantasztikus edzőt, s rengeteg bajnokot tudhat magáénak. Megtiszteltetésnek érzem, hogy velük osztozhatok majd az öltözőn, s hogy mellettük futhatok majd ki a gyepre. Remélem, hogy együtt elérhetjük a közösen kitűzött célokat."

Romeo Agresti korábban arról írt, hogy a Farkasok 700 ezer eurót fognak fizetni Huijsen kölcsönvételéért, mely összeg azonban 500 ezer euróra csökkenthet, amennyiben a játékos legalább 10 alkalommal lehetőséget kap José Mourinho csapatában az idény hátralévő részében.