HIVATALOS: Soulé kölcsönben a Frosinone játékosa lett

soule_frosinone.jpgAz elmúlt percekben lezárult a Juventus mercatójának egyik hosszabbra nyúló huzavonája, ugyanis a Frosinone hivatalosan is bejelentette, hogy egy sima kölcsön keretében leigazolta a Bianconeri argentin tehetségét, Matías Soulét, aki 2024. június 30-ig csatlakozik a sárga-kék mezes alakulathoz. 

Az Öreg Hölgy közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Matías Soulé a Frosinone szerelésében fog futballozni ebben az idényben, miután egyéves kölcsönszerződést írt alá a Ciociari alakulatával. 

Azt követően, hogy 2020 januárjában Olaszországba, s azon belül a Juventus kötelékébe érkezett – egyenesen Argentínából – Mati a klub utánpótlás-szektorában kezdett tündökölni, megcsillogtatva kivételes tehetségét, mielőtt 17 esztendős korában behívót kapott volna a Bianconeri Primavera-csapatába. 

A 2020/2021-es idény során az argentin sztár összesen 30 pályára lépést számlált, ennek köszönhetően pedig a következő szezonban felkerült az U23-as gárdához, ahol minden sorozatot figyelembevéve 42 találkozón kapott lehetőséget, tovább haladva ezzel a fejlődés útján. A szóban forgó 42 mérkőzést az U23-as együttesnél, az U19-es csapat UEFAYouth League-ben megvívott meccsein, továbbá a felnőttek között ejtette meg, hiszen 2021. november 30-án, Salernóban debütálhatott a Serie A-ban. 

Az elmúlt évadban ismét feljebb kerülhetett a ranglétrán, elvégre állandó jelleggel is a felnőtt keret tagjává vált, s összesen 19 meccsen szerepelt a bajnokságban, a Coppa Italiában, a Bajnokok Ligájában, valamint az Európa-ligában. A Sampdoria elleni hazai összecsapáson egy felejthetetlen pillanatnak is részese lehetett, mivel a meccsen megszerezte első gólját az Allianz Stadium közönsége előtt. 

Most egy új lehetőség, s egy új tapasztalatszerzési esély vár rá, ami folyamatos növekedést és fejlődést ígér számára. 

Minden jót kívánunk, Mati!"