Massimiliano Allegri és Manuel Locatelli gondolatai a Milan elleni rangadó után

maxi1.jpgA tegnapi Milan elleni hazai döntetlen után, melynek révén bár annak örvendhetett a kilátogató nagyérdemű, vagy a televízió előtt ülő szurkoló, hogy Szcsesny 100. alkalommal őrizhette meg kapuját kapott gól nélkül, úgy nagyon más nem adhatott okot örömre. A futottak még rangadó után Massimiliano Allegri és Manuel Locatelli is a DAZN munkatársainak mondta el gondolatait az összecsapás kapcsán, érintve a csapat teljesítményét, a cseréket, a szezonra megfogalmazott célokat és a már szokásossá vált jövőt is.

„Nyilvánvaló, hogy ha győzelmet aratsz, más érzéssel mész haza. A második félidőben legalább négy vagy öt komoly gólszerzési lehetőségünk volt. Azon kell dolgoznunk, hogy kevesebb hibát kövessünk el, és hogy javuljunk a passzok tekintetében. A mérkőzés 90 percig tart és a csereként beállók is óriási segítséget nyújthatnak.” – kezdte gondolatait Allegri.

„Vlahovic lecserélése technikai döntés volt, nem játszhat mindig ugyanaz a tizenegy ember. Szükségem volt friss emberekre, mert a Milan hátrébb húzta a védelmi vonalát. Pioli is jól nyúlt bele a meccsbe, jó döntést hozott, mikor Florenzit átrendelte Chiesa oldalára.”

„Ha már Chiesa szóba került, kiváló munkát végzett az egy az egy elleni szituációkban, a fáradtabb védelem ellen kiváló lehetőségeket teremtett. Ha hagyják neki, ő képes komoly veszélyt okozni. Erről többször is beszélgettünk már és azt javasoltam neki, hogy javulnia kell az első labdaérintések terén, hogy már ezzel olyan helyzetbe hozza saját magát, hogy még több veszélyt okozhasson.”

„Hogy maradok-e, ha bejutunk a Bajnokok Ligájába? Az életben semmit sem vehetsz biztosra, én a magam részéről csak arra koncentrálok, hogy a szezont eredményesen fejezzük be, és hogy ehhez a lehető legjobb csapatot küldjem pályára, a győzelem megszerzéséért. Erről a klub vezetőit kell megkérdezni. Yildiz? Remek technikai adottságai vannak, jól cselez.”

„Két célunk van és igazából mindkettőhöz közel vagyunk (szerk. a maradék 4 mérkőzésen 8 pont kell a biztos BL induláshoz, kevesebb is elég lehet, ha az Atalanta pontokat veszít). A legutóbbi Kupadöntőt elveszítettük, de reméljük, most jobb eredményt érünk el. Nem könnyű jelen pillanatban a Juventusban pályára lépni, a srácok számára ez egy fejlődési lehetőség.”

„Elégedett vagyok a tegnapi teljesítményünkkel, és azzal a munkával, amit a fiúk beleadtak. A következő szezonra úgy gondolom, hogy több technikás játékos fog kelleni, és az egész csapatot át kell értékelni, de ez a klub dolga.” - zárta gondolatait Allegri.

loca_inter.jpg„Természetes keserűséget és csalódottságot érzünk, mert nyerni akartunk. A helyzeteinket nem értékesítettük, azonban a megfelelő hozzáállást tanúsítottuk. Minden egyes alkalommal, amikor ezt a mezt viseled, teljesítened kell, a lehető legtöbb pontot kell megszerezned. És ekkor még ugye ott a döntő is, amire folyamatosan kell készülnünk.” – kezdte gondolatait Locatelli.

„Egy trófea megszerzése mindig fontos dolog, különösen, hogy három éve nem nyertünk semmit. Ez egy kicsit más megvilágításba helyezi a dolgokat, de emellett nem szabad megfeledkeznünk a bajnokságról sem.”

„Végül az a legfontosabb, hogy trófeákat nyerjünk, hogy a jövőre nézve jó alapokat fektethessünk le, a megfelelő hozzáállást tanúsítsuk, mint minden egyes nap, amit megkövetel ez a mez. A Juventusnak vissza kell térnie a győztes útra, erről szól maga a klub.

Türelmesnek kell lennünk és alázatosnak. Ebben az évben nem tudtuk elérni azt, amit mi magunk akartunk, de a cél mindig is a Bajnokok Ligája kvalifikáció volt, és ezen felül most még egy döntőben is pályára léphetünk.” – zárta mondandóját Locatelli.