Miretti: „Hiányzik egy kis nyugalom, ezt újra meg kell találnunk!”

miretti.jpgÚjabb csalódást keltő döntetlen, kilátástalan játék, idegesség és tetézve megint csak egy forrófejűség után kapott piros lappal. Az első félidő végén, valamint a mérkőzés után is füttykoncert, pattanásig feszült idegek játékosok és edző részéről is. Kár lenne tagadni, hogy az elmúlt nyolc összecsapáson elért egy győzelem, négy döntetlen, valamint három vereség inkább közelít a krízishez. Amikor pedig ennyire nem megy semmi sem a csapatnak, ki más is állhatna a mikrofonok elé a nagy öregek helyett, mint a fiatalok. Most sem volt ez másként, Fabio Miretti igyekezett megtenni minden tőle telhetőt a Sky Sport és a DAZN mikrofonjai előtt.

„Ezekben a nehézkes időszakokban kifejezetten hiányzik a nyugalom, nem is lehet kérdéses, hogy újra meg kell találjuk, hogy vissza tudjunk térni abba az állapotba, amiben pár hónapja voltunk, amikor a jó teljesítményt még szorgos három pontokkal honorálta a szerencse. Most a legtöbben a válogatotthoz utazunk, azonban amikor visszatérünk a szünetről, készen kell állnunk és meg is kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy a Juventus újra a győztes útra léphessen.” – kezdte mondandóját a Juventus sajátnevelésű fiatal középpályása.

„Igaz, hogy nem kaptunk gólt, de a helyzettel akkor sem lehetünk elégedettek, mert a lényeg a győzelem lett volna. Az elmúlt időszakot figyelembe véve muszáj lenne pontokat szereznünk, azonban ma hiányzott valami elől, ami segíthetett volna, hogy otthon tarthassuk a három pontot.

Hogy ez egy csapatszintű probléma lenne? Talán az első félidőben a győzelmi kényszer fejben megfogott minket, így a játék kevésbé volt gördülékeny. Aztán ahogy teltek a percek, úgy lettünk egyre magabiztosabbak.

A lehetőségeink többségét a második félidőben dolgoztuk ki, eltaláltuk a kapufát, nem is egyszer, de csak úgy, mint a korábbi alkalmakkor, ma is hiányzott valami. Az utolsó 25-30 percben nem volt meg a gyilkos ösztön, hogy gólokat szerezve lezárhassuk a mérkőzést.”

„A szerepek értelmezése változhat, de ez nem mentesít az alól, hogy a megfelelő teljesítményt nyújtsuk a pályán. Mindenkinek ki kell vennie a részét belőle, függetlenül attól, hogy ki van a pályán.

Személyes tekintetben szeretek a játék irányításával is foglalkozni, de nem szabad megfeledkeznem arról sem, hogy a támadásokba is fontos bekapcsolódni. Ezen a téren még fejlődnöm szükséges, mert az fontos, hogy a középpályások is megérkezzenek a támadással az ellenfél kapuja elé.”

„Messze voltam, nem tudom mi történt pontosan Dusannal. A helyzetből is tisztán látszik, hogy hiányzik egy kis nyugalom a csapatból, ezt mindenkinek újra meg kell találnia, hogy közösen kijuthassunk ebből a helyzetből.

Mindenkinek ki kell vennie a részét a felelősség vállalásból, hogy megérthessük és kezelhessük a helyzetet. A célunk továbbra is egyértelmű, ebben egyetért mindenki, meg kell szerezni a második helyet a bajnokságban, valamint meg kell nyerni a Coppa Italiát. Ezen célok kimondása jelenti az első lépcsőfokot. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy végül elérjük ezeket.” – zárta gondolatait Fabio Miretti.