Szczesny:„Mindannyiunknak többet kell adnunk, kivétel nélkül!”

image_2024-01-27_233721524.pngA húsvét előtti játéknapon a Juventus idegenben szenvedett egy gólos vereséget a Lazio ellenében, és a DAZN munkatársai rendelkezésére ezúttal a Bianconeri első számú hálóőre állt, próbálva néminemű magyarázattal szolgálni csapata teljesítményére.

„Nehéz pillanatokat élünk meg, ehhez kétség sem férhet és az ilyen helyzetben, mint a mostani, még többet kell adnunk ezért a mezért. Legfőképpen azért, mert teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy az elmúlt két hónapban nem tettünk eleget. Kellemetlen helyzetbe sodortuk magunkat és ez mindannyiunk számára fájdalmas perceket okoz. Ettől függetlenül a céljaink továbbra sem változtak, és mindent meg kell tennünk, hogy elérjük azokat.” – kezdte a gondolatait Szczesny.

„Nem tudom megmondani, mi változott, jól akarunk teljesíteni, éhesek vagyunk a sikerre, ennek ellenére nem jönnek az eredmények. A vágy és az akarat nem hiányzik ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk, de valami mégis akadályoz minket ebben, és ennek leküzdése végett mindenkinek többet kell tennie.

Két hónappal ezelőtt, ha azt kérdezik, hogy elégedett lettem volna a Coppa Italia megnyerésével és a Bajnokok Ligája hely megszerzésével, azt mondtam volna, hogy nem. Ma pedig ott tartunk, hogy ez a kupa lehet az egyetlen, amit megszerezhetünk idén. Tudjuk, hogy a Bajnokok Ligája kvalifikáció mennyire fontos a klub számára, főleg gazdasági szempontból és a mi felelősségünk, mondhatni kötelességünk, hogy ezt elérjük.

Energetikai tekintetben az Inter elleni rangadó úgy tűnik, hogy fordulópont volt. Ez a csapat fél évig a Scudetto álmával robogott előre rendíthetetlenül. Nem volt kimondva, hogy cél lenne a győzelem, de aztán olyan jól teljesítettünk hétről hétre, hogy elkezdtünk róla álmodozni. Aztán ez az álom szertefoszlott, és amikor ez megtörtént, valamit elvesztettünk. Ez azonban nem lehet mentség számunkra, kilenc mérkőzésen csupán egyetlen győzelem, hazai pályán, az utolsó percekben kiharcolva, ez nem a Juventus.

Mi vagyunk a Juventus, és a Scudetto nem lehet pusztán álom, hinned kell benne, ellenkező esetben kár is pályára lépni. Ez a Juve világának realitása, mindannyiunknak meg kell tanulnia kezelni az ezzel járó nyomást. Számomra ez a legjobb dolog. Ha nyomás nélkül kellene játszanom, akkor inkább a barátaimmal elmennék egy teljesen más sportot űzni. Rengeteg fiatal srác van, akiknek még bőven van hova fejlődniük, azonban biztos vagyok benne, hogy ezekből a negatív tapasztalatokból is sokat meríthetnek.” – zárta gondolatait a lengyel válogatott hálóőre.