Így zárult a januári mercato

alcaraz_medical.jpgA januári mercato vége a Juventustól szokatlan módon meglehetősen nagy nyüzsgést, és számos fordulatot tartogatott a Zebrák szerelmeseinek, ugyanis a torinói klub több új igazolás bejelentésén túl ajánlatot tett néhány, végül meg nem szerzett labdarúgóért, miközben a keretben tartotta egy fontos, korábban eladásra szánt, távozófélben lévő centerét. Az alábbiakban kísérletet teszünk az utóbbi napok történéseinek rövid, lényegre törő összefoglalására. 

Mint ismert, a legfontosabb mozzanat egyértelműen a Southampton alakulatától érkező Carlos Alcaraz szerződtetése volt, aki kölcsönben csatlakozott az olasz rekordbajnokhoz, 2024. június 30-ig. Az angol másodosztályban vitézkedő együttes az argentin középpályás teljes bérét állja, a Bianconeri pedig 3,7 millió eurót fizet a kölcsönért, mely egyébként vételi opciót is tartalmaz, összesen 49,5 millió eurót kitevő értékben. Fontos kitétel, hogy Alcaraz 200 ezer eurós aláírási pénzt kapott, mely bizonyos feltételek esetén 1,9 millió euróra emelkedhet. A fiatal dél-amerikai a 26-os mezben fog szerepelni a fekete-fehéreknél. 

pedro_felipe.jpgEgy másik jelentős hír a Palmeiras ificsapatától érkező, 2004-es születésű brazil középhátvéd, Pedro Felipe megszerzése volt, aki ugyancsak 2024 júniusáig igazolt a torinóiakhoz, azon belül is a Next Gen kötelékébe, ugyanakkor bizonyos források szerint nem a védő volt az egyetlen ifjú reménység, akire a Juventus szemet vetett az átigazolási ablak utolsó hetében, ugyanis Romeo Agresti szerint a klub az OCG Nice szerelésében remeklő tizenhét éves középpályás, Daouda Traoré megvételére is kísérletet tett, ám a franciák határozottan elutasították az ajánlatot. 

Ugyan Moise Kean végül maradt a klubnál, hiszen egészségügyi állapota miatt megbukott az Atlético Madridnál elvégzett orvosi vizsgálatokon, a támadósorban így is történtek mozgások, mivel olasz újságírók szerint az Öreg Hölgy tovább folytatta az egyeztetéseket a nyárra kiszemelt Felipe Andersonnal. Nicolò Schira arról értekezett, hogy februárban újabb tárgyalási kör várható a Juve és a szélső képviselői között, akik egy négy évre szóló szerződést, valamint 4 millió eurós bért követelnek, miközben a piemontiak egy három éves kontraktust kínálnának fel. 

Romeo Agresti úgy tudja, hogy a felek a következő napokban találkoznak majd újra, míg Gianluca Di Marzio szerint a klub nagy erőkkel dolgozik a megállapodás tető alá hozásán, miközben viszont a Bologna kimagasló számokat produkáló belső védőjét, Riccardo Calafiorit is figyeli, aki ugyancsak a nyáron jelenthet majd konkrét célpontot az együttes szempontjából. Alfredo Pedullà mindeközben arról írt, hogy a Granada (Matteo Tognozzi sportigazgató irányításával) ajánlatot tett a Bianconerinek Joseph Nonge Boende kapcsán, akit a spanyolok a szezon második felére igazoltak volna le kölcsönben. A forrás szerint a torinóiak bele is mentek az üzletbe, a belga azonban nem akart távozni, Nicolò Schira pedig később leszögezte, hogy a transzferre nem is fog sor kerülni. 

bonuc.jpgBár nem kötődik szorosan a mercatóhoz, ám mégis fontos hír, hogy Leonardo Bonucci és a Juventus peren kívüli megegyezésre jutottak a védő által benyújtott választottbírósági fellebbezés kapcsán, ami azt jelenti, hogy a klubot nyáron elhagyó futballista és a gárda lezárták egymás közötti vitás ügyeiket. A megegyezés nem jár pénzügyi következményekkel a felek számára, vagyis a Bianconerinek nem kell kifizetnie a labdarúgó által követelt összeget, amit Bonucci a felé mutatott, állítólag méltatlan bánásmód miatt követelt az eddigiekben.