HIVATALOS: Tiago Djaló a Juventus játékosa

djalo.pngAz elmúlt órákban hivatalossá vált, amit már eddig is sejteni lehetett, ugyanis a Juventus nemrég bejelentette, hogy a téli mercato első érkezőjeként leigazolta a Lille portugál középhátvédjét, Tiago Djalót, aki 3,5 millió euróért cserébe csatlakozik az Öreg Hölgyhöz, s 2026-ig ír alá. 

A Bianconeri bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Tiago Djaló hivatalosan is a Juvetus új játékosa. 

A 2000-es születésű portugál védő a Lilla csapatától érkezik a Bianconerihez egy végleges üzlet keretében, s egy 2026-ig szóló szerződést írt alá. 

A 190 cm magas Tiago középső védőként kedveli a párharcokat, s fizikailag is nagyon erős, ugyanakkor remekül bánik a labdával is, melyet alátámaszt, hogy korosztályos játékosként annak idején védekező középpályásként szerepelt. 

Djaló Portugáliában, a Sporting CP kötelékében kezdte pályafutását, 2019-ben pedig az AC Milanhoz igazolt a luzitánoktól, ahol tizennyolc éves korában a Primavera-alakulat tagja lett. A 2018/2019-es szezon második felében tizenöt alkalommal lépett pályára a Rossoneri U19-es együttesénél, mielőtt a francia Lille-hez igazolt volna, ahol egészen mostanáig a keret oszlopos tagjának számított. 

Az északi városban igencsak értékes tapasztalatokra tett szert, mivel a most huszonhárom esztendős középhátvéd több mint száz – egészen pontosan 102 – mérkőzésen viselte a csapat szerelését, miközben egy felejthetetlen idény végén megnyerte a Ligue 1 küzdelmeit, majd a Francia Szuperkupát a Paris Saint-Germainnal szemben, mindenekelőtt pedig tovább folytatta fejlődését technikai, s személyes szempontból is. 

Isten hozott, Tiago!"

djalo_giuntoli_manna.jpgA klub természetesen a transzfer anyagi vonzatáról is szót ejtett a közlemény részeként: 

"Torino, 2024. január 22. – A  Juventus S.p.A. bejelenti, hogy megállapodást kötött a Lille Olympique Sporting Club alakulatával Tiago Emanuel Embaló Djaló regisztrációs jogának végleges megszerzéséről, melyért cserébe a klub 3,6 millió eurónyi ellenértéket fizet, amit a 2024/2025-ös pénzügyi évben három részletben kell megadni, 1,5 millió eurónyi járulékos költségek hozzáadásával. 

A megállapodást megkötő klubok ezen túlmenően 2,6 millió eurónyi bónuszösszeg kifizetését irányozták elő bizonyos sportszakmai célok elérésének, illetve feltételek teljesülésének esetén. 

A Juventus egy 2026. június 30-ig szóló munkaszerződést kötött a labdarúgóval."

Fabrizio Romano és Romeo Agresti szerint Djaló kontraktusa további két évvel, azaz 2028-ig meghosszabbítható lesz, amit a klub érvényesíthet majd. A futballista a télen annak ellenére sem fog kölcsönbe kerülni egy másik alakulathoz, hogy továbbra sem épült fel keresztszalag-szakadásából, mivel a torinóiak elsősorban a következő évadban számolnának a 33-as mezszámot választó portugállal.