HIVATALOS: Gatti 2028-ig hosszabbított

image_2023-10-25_170407030.pngA Juventus ma délután hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított a Frosinonétől 2022 januárjában leigazolt Federico Gattival. Akkor a szezon hátralevő részét kölcsönben töltő, majd a csapathoz véglegesen tavaly csatlakozó játékost további négy és fél évre kötötte magához az Öreg Hölgy, 2028. június 30-ig. A mentalitását tekintve sokszor Giorgio Chiellinihez hasonlított játékos hosszabbításával kapcsolatban a klub hivatalos közleményét kattintás után olvashatjátok.

"A Juventus örömmel jelenti be, hogy Federico Gatti 2028. június 30-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

A 2022 januárjában szerződtetett Fede a következő nyáron csatlakozott a klubhoz, és azonnal beilleszkedett a csapatba, kiemelkedő tulajdonságaival: odaadásával és alázatával. Gatti lépésről lépésre olyan játékossá vált, aki már most – alig több mint egy év elteltével – alapvető fontosságú a csapat számára a pályán és azon kívül is.

A fejlődés iránti vágya örök, a fejlődése folyamatos: a legutóbbi teljesítménye tökéletes példa erre, hiszen a derbin gólt szerzett, majd a vasárnapi, Milan elleni győzelem alkalmával is óriási teljesítményt nyújtott.

A Juventus négyes számú játékosa három gólt szerzett fekete-fehér mezben, és Juvéban történt debütálása óta nincs még egy olasz középső védő a Serie A-ban, aki ennél több gólt szerzett volna, minden versenyt figyelembe véve.

Ami a védőként értékét illeti, ugyanebben az időszakban egyetlen Juventus-védőt sem cseleztek ki átlagosan kevesebbszer, mint Fedét (0,26 meccsenként, 34 meccsen mindössze kilencszer tudták kicselezni).

Élvezzük tehát a jó hírt, amivel kezdtük: Federico Gatti 2028-ig a Juventus játékosa!"