HIVATALOS: Ranocchia a Palermo játékosa lett

ranocchia.jpgA Juventus az elmúlt órákban hivatalosan is bejelentette a már hosszabb ideje borítékolhatónak számító hírt, miszerint a klub fiatal játékosa, az előző szezont a Monzánál, a mostani idény felét pedig kölcsönben az Empolinál töltő Filippo Ranocchia véglegesen a másodosztályú Palermo játékosa lett. 

Az Öreg Hölgy közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Filippo Ranocchia egy végleges átigazolási ügylet keretein belül csatlakozik a Palermo alakulatához. 

A középpályás, aki 2019-ben a Perugia csapatától igazolt a Bianconerihez, ebben a szezonban pedig kölcsönben az Empolinál játszott – ahol kilenc bajnoki meccsen kapott lehetőséget – a 2020/2021-es évadban mutatkozott be a Primavera-együttesnél, ahol 17 alkalommal lépett pályára, a következő évadot pedig a Next Gen kötelékében töltötte, ahol 31 megmérettetésen 4 gól és 3 gólpassz fűződik a nevéhez. 

A labdarúgó többször is meghívást kapott a felnőtt csapat keretébe, ám tétmérkőzésen nem mutatkozhatott be a legmagasabb szinten, mivel előbb a Vicenzához, majd pedig a Monzához és az Empolihoz került kölcsönbe. A mostani évadban 9 Serie A-találkozón 477 játékpercet tölthetett a pályán a toszkánoknál, mielőtt az első osztályba való feljutásért küzdő szicíliai klubhoz szegődött volna. 

Sok sikert az új kalandhoz, Filippo!"

Romeo Agresti korábban arról írt, hogy a Palermo 4+1 millió eurót fog fizetni Ranocchia játékjogáért, melyet a Bianconeri Fabrizio Romano szerint Tiago Djalò leigazolásába fog fektetni, ugyanis ezen összeg nélkül a klub nem tudta volna szerződtetni a portugál középhátvédet a Pénzügyi Fair Play szabályai miatt.