Huijsen apja: "Mourinho hívása mindent megváltoztatott"

huijsen_roma_3.jpgAz elmúlt hét egyik legforróbb témája Dea Huijsen AS Romához való, kölcsönüzletben kivitelezett átigazolása volt, ugyanis a több játékpercre vágyó holland annak ellenére tette le a voksát a Farkasok mellett, hogy az Öreg Hölgy már megállapodott a Frosinonéval a több más Juve-játékost is foglalkoztató klubhoz való csatlakozásáról. A helyzetet most a védő édesapja, Donny Huijsen igyekezett tisztázni a TuttoJuve felkérésére, aki a transzfer körülményei mellett fia szerződéshosszabbításáról, s nyári visszatéréséről is beszélt. 

Dean tegnap debütálhatott a Roma szerelésében, s olyan éretten játszott, akár egy igazi veterán. Milyen érzések lengték körül fia első fővárosi meccsét? 

"Mindannyiunkban nagyon pozitív érzések keringtek. Rendkívül boldogok voltunk, mikor láttuk, hogy Dean ilyen teljesítményt nyújt első római meccsén, mivel nem volt könnyű pályára lépni mindössze egy nappal átigazolása után, főleg a Stadio Olimpicóban. Ettől függetlenül remekül játszott, beállása pedig jó hatással volt a csapatra."

Beszélt vele a találkozó után? 

"Igen, rögtön a lefújást követően. Azt mondta, hogy tetszett neki az élmény, s remekül érezte magát a pályán."

Az lesz a fő cél, hogy Dean júniusban visszatérjen a Juventushoz, s ott a kezdőcsapatba verekedje magát? 

"A kölcsönszerződés célja elsősorban az, hogy fiam több játéklehetőséghez jusson, mivel ez a Juventusnál nem volt biztosítva számára. Meggyőződésem, hogy Dean fontos tapasztalatokat fog szerezni a Giallorossinál, s mikor visszatér majd Torinóba, elég érett lesz ahhoz, hogy esélyt kapjon a Bianconeri kötelékében."

Miért a Romára esett a választás a Frosinone helyett? Mi történt a háttérben? 

"Örültünk a Frosinone megkeresésének, s természetesen megköszöntük az érdeklődésüket, ám mikor befutott a hívás José Mourinhótól, nem volt nehéz választani a fennálló opciók közül."

Meg tudja erősíteni, hogy Dean nemrég 2028-ig hosszabbított a Juventusszal? 

"Igen, ami azt jelenti, hogy további egy évvel terjesztette ki a kontraktusát. Mindez része volt az Öreg Hölggyel kötött megállapodásunknak."

Milyen magatartást mutatott a Juve a tárgyalások során? 

"Nagyon korrekt módon jártak el, s úgy éreztük, hogy a Juventus és a Roma mindent megtesznek annak érdekében, hogy pozitív eredménnyel záruljon le az átigazolási művelet. Hálásak vagyunk azért, ahogy kezeltek bennünket."

Guido Angelozzi, a Frosinone sportigazgatója nagyon nem örül a történteknek, a DAZN munkatársának pedig azt nyilatkozta, hogy emberként csalódott Deanban, mivel a Kanárik később is kezdeményezték az újabb kapcsolatfelvételt a játékos környezetével, ám erre már nem érkezett válasz. Van valami mondanivalója ezzel kapcsolatban? 

"Mint említettem, Mourinho mester hívását követően nem volt nehéz választani a lehetőségeink közül. Még egyszer szeretném megköszönni a Frosinone érdeklődését, ám remélem megértik, hogy mikor egy fiatal esélyt kap arra, hogy a Roma kötelékében futballozzon, mellettük teszi le a voksát" – összegzett Donny Huijsen.