Tullio Tinti: "Nicolussi Caviglia mindent feladna a Juventus kedvéért"

hans_vs_barella.jpgA Derby d’Italia mindig egy különleges mérkőzés, főleg, amikor a két együttes a tabella első helyéért harcol, de Hans Nicolussi Caviglia számára a vasárnap este még inkább az volt. Több, mint négy és fél évvel a bemutatkozása után végre először lehetett kezdő az Öreg Hölgynél.

A Calciomercato.it ezen alkalomból Tullio Tinti ügynökkel készített kizárólagos interjút. Tinti által vezetett TMP Soccer ügynökség számos olasz labdarúgó képviseletét látja el, ezek közül egy Nicolussi Caviglia.

"A Juventusban való szereplés egy elégtétel számunkra, kiérdemeltük ezt" – kezdte mondandóját az ügynök.

"Hans Nicolussi Caviglia egy nagyszerű srác, ízig-vérig Juventino. Öt éves kora óta szerepel ennél a remek együttesnél, a Juventus lényegében az otthona. Fantasztikus családja van, Valle d’Aostából származik, kellően komoly és rendes emberek veszik körül, akik bár nem beszélnek sokat, de határozott elképzelésekkel rendelkeznek. Az év legfontosabb meccsén kezdőként szerepet kapni hatalmas elégedettséggel tölt el engem, mert ez igazából róla szól és ismerem annyira, hogy tudjam, mit jelent számára a Juventus. Ez neki olyan volt, mintha megszűntek volna a korlátok és akár az eget is megérinthetné" – folytatta Tinti.

young_hans.jpg"Keményen dolgozott, soha egyetlen percig nem volt hajlandó feladni az álmait, és sikerült jó teljesítményt nyújtani egy kifejezetten nehéz helyzetben. Taktikailag éretten futballozott, teljes egyetértésben a csapattársaival és nagyon elégedett vagyok, mert tudtam, hogy készen áll erre a feladatra. Kétség sem férhetett hozzá, mert nap, mint nap látom, hogy milyen keményen is dolgozik és hogyan éli a mindennapjait, messze megelőzve kortársait gondolkodásban. Nehéz nem pozitív jelzőkkel illetni őt, mint embert, és mint játékost, végtelen örömmel tölt el mindaz, amit elért, hiszen megdolgozott érte és megérdemelte.

Amikor a Parma csapatához került a Serie A-ba, egy komoly sérülés következében sokáig kényszerült partvonalra, sokkal tovább, mint arra előzetesen számítani lehetett, mert a műtét nem igazán sikerült jól. A becslések szerinti 6-7 hónapnyi lábadozásból aztán végül több, mint egy év lett. De visszatért, küzdött és ment előre, megmutatta a Südtirolnál, hogy jól van és lehet rá számítani. Ezért egyébként nagyon hálásak vagyunk a klubnak, mert lehetőséget biztosítottak számára arra, hogy a sérülését követően visszatérhessen a megfelelő állapotba. Olyannyira jól sikerült ez, hogy még ebben a szezonban a Salernitana mezében pályára léphetett és gólt is szerzett a Serie A-ban. Ezzel végérvényesen bebizonyítva azt, hogy maga mögött hagyta a sérülését, és teljesen felépült. Ezt láthattuk vasárnap este is."

Idén nyáron az edzőtáborban mindenkit meggyőzött és maradhatott a Juventusnál. Élt ezzel a lehetőséggel?

"Hans bármit megtenne azért, hogy a Juventusban játszhasson. Elmehetett az edzőtáborba, jól dolgozott, jól teljesített a barátságos mérkőzéseken. Remek felkészülési időszakot tudhat maga mögött és bizonyította, hogy lehet rá számítani. Ekkor mi és a klub illetékesei megegyeztünk abban, hogy maradnia kell, mert ez most egy olyan helyzet volt, amit ki kellett használni. Arról nem is beszélve, hogy maga az edző is érdekelt volt a maradásában."

Azok után, hogy végre kezdőként kapott lehetőséget, mik a célok a következő hónapokra?

"Ez csupán a kezdet volt, itt nem szabad megállni vagy lassítani, igyekeznie kell úgy dolgozni, hogy folyamatosan helyet követeljen magának a kezdőben. Pontosan tudjuk, hogy milyen kiemelkedő képességekkel rendelkezik, hihetetlenül profi hozzáállással, soha nem kér semmit, cserébe egyetlen percre sem lassít és mindig készen áll, ha úgy adódik. Mindig úgy gondolkozik, hogy hétközben a lehető legjobbat kihozni magából, hogy ezáltal a hétvégén lehetősége legyen a pályán is bizonyítani."

hans_debut.jpgVajon januárban is maradni fog Torinóban, vagy még mindig nem kizárt egy váratlan fordulat az ügyben?

"Jelen pillanatban a Juventus játékosa és nem is gondol másra, mint hogy itt szerepeljen. Aztán ugye a piacon bármi megtörténhet, de per pillanat teljes mértékben csak a Juventusra koncentrál és arra, amit csinál. Kapott egy hatalmas lehetőséget, ebből a lehető legtöbbet kis is hozta, a többit meg majd meglátjuk. Egyértelműen a célja mindig is az volt, hogy a Juventus mezében játszhasson, tudva azt, hogy ez korántsem egy egyszerű feladat, de a megfelelő hozzáállással és elkötelezettséggel semmi sem lehetetlen. Ilyen mentalitást ritkán látni a hasonló korú fiúknál."

Az öltözőben szó esik a Scudettóról?

"Mi nem beszélünk ilyenekről, de lévén két pontra vannak a listavezetőtől, én úgy gondolom, hogy egészen biztosan szóba kerül."

A vasárnapi meccs után miről beszéltetek?

"Természetesen gratuláltam neki, amire ő viszonylag késő este válaszolt, megköszönve azt. Nagyon örültem neki, mert pontosan tudom, mennyire szeretett volna pályára lépni a Juventusban. Nem pusztán megérdemelte, de ki is érdemelte ezt. Igazán ritkán látni ilyet, hogy a labdarúgó ilyen érzelmesen viseltetik egy mez iránt. Nehéz ezt megmagyarázni, mert nem sűrűn találkoztam ezzel a jelenséggel. Tisztelem őt, mint labdarúgót, de sokkal inkább, mint embert, mert ő egy igazán különleges fiú. Nem is igazán tudom szavakba önteni az örömömet, mert egészen megfoghatatlan, hogy Hans mennyire vágyott erre."

Minden elismerésem Önnek, amiért hitt a játékosban és abban, hogy bízott benne annyira, hogy a nyáron Torinóban kellett maradnia.

"Ez a bizalom igazából nem is az én részemről érkezett, hanem tőle. Ő hitt bennem, hogy meg tudom védeni az álmait és amellett, hogy ez engem is hatalmas örömmel tölt el, minden nap keményen dolgoztam ezért. Pontosan azért, mert ez egy olyasvalami, ami bele van kódolva a játékosba, az odaadás a klubért és ezekért a színekért. Nem mindennapos látvány ez. Mondjuk úgy, hogy mindent megadna azért, hogy a Juventusan játszhasson, akár szó szerint értve is. És az, hogy az Inter elleni rangadón kezdőként léphetett pályára, egy ilyen roppant fontossággal bíró összecsapáson, ahol ráadásul jó teljesítményt is nyújtott, mind minket igazol" – zárta mondandóját Tullio Tinti.