Yıldız ügynöke: "Kenan Del Piero útjáról álmodik"

kenan_frosinone.jpgKenan Yıldız ügynöke, Hector Peris Ros a minap hosszabb interjút adott a Tuttosportnak, melyben szót ejtett a Juventus török reménységének helyzetéről és hosszabb távú terveiről, annak apropóján, hogy a támadó karácsony előtt megszerezte első találatát a Zebrák felnőtt alakulatánál, előnybe juttatva csapatát a Frosinone ellen. A menedzser szerint a tizennyolc esztendős futballista hosszú távú megoldást jelenthet a torinóiak számára, akik a jelek szerint bíznak is benne, emellett pedig kitért arra is, hogy Yıldız miért szokott Alessandro Del Piero legendás gólörömével ünnepelni mostanában. 

"Kenan egy gép, amit a győzelem elérésének céljából építettek. Kiskora óta arra készül, hogy profi labdarúgó legyen, mindig is ez volt az egyetlen és legfőbb célja. Mikor megismerkedtünk, azonnal remek benyomást tett rám, mivel egy másik ügyfelemet, Ferrán Torrest juttatta eszembe: ugyanaz a mentalitás, ugyanaz az alázat, ugyanaz a kiváló munkamorál. Kevés fiatal játékos bír ezekkel a tulajdonságokkal, azonban Yıldızben mindegyik megvan" – fogalmazott a képviselő. 

"Kenan és a Bayern München útja nagyon hasonlít arra, ami a Barcelona sztárjával, Pedrivel történt: a spanyol karrierje akkor kezdődött, amikor még teljesen ismeretlen csillagként elvittük őt a Real Madridhoz egy próbajátékra, ám a Blancók visszautasították a leigazolását. Ezt követően a katalánoknál próbálkoztunk, akik megláttak benne valamit, ő pedig kivirágzott a Blaugranatánál. Yıldız sorsa szintén erre emlékeztet, mivel hiába ápoltunk remek kapcsolatot a németek akkori sportigazgatójával, Hasan Salihamidžićcsal és technikai igazgatójával, Marco Neppével, a klub sokáig halogatta a futballista hosszabbítását. A Bundesliga többi, nemzetközi szinten is komolyan vehető gárdája nem érdeklődött a török iránt, ami már akkor is teljesen érthetetlen volt számomra. 

A Juventusnál ezzel szemben kivételes munka folyt Matteo Tognozzi irányítása alatt. Neki köszönhető, hogy Yıldız ma az Öreg Hölgynél szerepelhet, hiszen a játékosmegfigyelői részlet vezetőjeként tökéletesen ismerte ügyfelem képességeit, amikor pedig megkapta az információt arról, hogy Kenan nem hosszabbít a Bayernnel, egy percig sem késlekedett, még annak ellenére sem, hogy a Juve éppen akkor ütötte nyélbe Matthijs de Ligt bajorokhoz való átigazolását, a török elcsábítása pedig könnyen megzavarhatta volna az üzletet. Emiatt egy pillanatra komoly feszültség bontakozott ki a felek között, ám a Zebrák végül sikerre vitték a dolgot, s nagyot nyertek a transzferrel. 

Mikor Yıldız kontraktusa kifutott, elkezdtük átbeszélni az előttünk álló lehetőségeket. Ekkor futott be a fekete-fehérek megkeresése, s mivel a múltban már majdnem lezártam velük egy megállapodást Ferrán Torres kapcsán, úgy láttam, hogy ez lehet a megfelelő alkalom az együttműködés megkezdésére. Azért cserébe, hogy Kenan a torinóiakat válassza, azt kértük, hogy a labdarúgó rögtön lehetőséget kaphasson a Next Genben, ugyanakkor a klub illetékesei egy fokozatos beilleszkedést szerettek volna látni, arra hivatkozva, hogy Kenan most először hagyta el Németországot, s igazolt külföldre, ami miatt a korosztályának megfelelő gárdánál kell kezdenie. 

kenan_max.jpgAhogy teltek-múltak a hónapok, mindannyian azt éreztük, hogy a játékos nem a számára megfelelő szinten játszik, sőt, ezt maga Yıldız is így látta. Nem tagadom, hogy emiatt voltak feszült pillanatok a klub és a menedzsment között, a nézetkülönbségek pedig akkor is felszínre bukkantak, mikor Max Allegri a felnőtt keret egyik szezonközi edzőtáborára készítette fel a játékosokat, ám ide nem hívta meg ügyfelemet. Ebben az időszakban igyekeztünk nagy nyomást helyezni a Juventusra, ám miután a vezetőség cseréje miatt kibontakozó belső válságok megoldásra kerültek, a kedélyek is lecsillapodtak. Nem hiszem, hogy túlzottan erőszakosak lettünk volna, mivel a bűnünk mindössze az, hogy tisztában voltunk a futballista szintjével, s a lehető legjobbat akartuk biztosítani neki. 

Kenan alapvetően azért igazolt ide, hogy hasonló gólokat szerezzen, mint a Frosinone ellen, ám mindenekelőtt az a célja, hogy nagy sikereket érjen el, s hogy bajnoki címeket, valamint BL-trófeákat nyerjen. Belegondolni is hátborzongató, hogy milyen remek játékos lesz belőle egy évtized múlva. Ha a Juventus egy vérbeli tízesre vágyik, nem kell tovább keresgélnie, mivel ez Yıldız valódi szerepköre, ha pedig itt futballozhat, mindenki beleszeret a játékába. Képviseltem tökéletes kombinációja szüleinek: megvan benne a számára hatalmas példaképet jelentő, török származású apja kreativitása, valamint német anyjának fegyelmezettsége. Pontosan tudja, hogy mit akar, s hogy milyen módon érheti el azt. 

Alessandro Del Piero és Kenan egy ideje személyes, közvetlen kapcsolatban állnak. A Juve legendája a Frosinone elleni találkozó után is üzent neki, ahol Yıldız végre megszerezte azt a gólt, melyet már oly sokszor gyakorolt az edzéseken. Kenan pontosan tudja, hogy Del Piero mit jelent a Bianconeri szempontjából, ezért pedig mindig meghallgatja a tanácsait. Arról álmodik, hogy egy napon ő is hasonló utat járhat be a klubnál, mint az olasz ikon. Meggyőződésem, hogy ügyfelem már most is készen áll erre, a jövőben pedig csak még jobb lesz: fizikailag, mentálisan, s technikailag is. Kiskora óta arra készül, hogy a legjobb labdarúgók egyike legyen, s nem látom, hogy ennek elérésében mi gátolhatná őt. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a fiatal játékosok nincsenek könnyű helyzetben Olaszországban, ami hatványozottan igaz a Juventusra, azonban Max Allegri remek kapcsolatban áll Kenannal, köszönhetően a mester intelligenciájának. Allegri pontosan tudja, hogy milyen értékek rejlenek ebben a srácban, aki szintén úgy véli, hogy szoros barátság áll fenn kettejük között. A török válogatott szövetségi kapitányával, Vincenzo Montellával ugyancsak kiváló viszonyt ápol: nem számítottunk arra, hogy Yıldız bekerülhet a kezdőbe Németország ellen, ő maga pedig biztosan nem gondolta volna, hogy egy hónapon belül góllal debütálhat a nemzeti együttesben, majd pedig a Bianconeriben is, azonban ez az időszak határozottan jól sikerült számára" – összegzett a menedzser.