Yıldız: "Remélem, hogy így folytathatom majd"

yildiz_goal.jpgA török válogatott egy tegnapi barátságos mérkőzésen 2-3-as győzelmet aratott a német Nationalelf ellen, a vendégek második, fordítást jelentő találatát pedig a Juventus fiatal reménysége, Kenan Yıldız szerezte, aki ezt ráadásul Alessandro Del Piero ikonikus, kiöltött nyelves gólörömével ünnepelte meg. 

A tizennyolc esztendős támadónak – aki egyébként korábban a német nemzeti együttest is választhatta volna, hiszen Regensburgban született – ez volt az első gólja a török válogatottban, a mérkőzést követően pedig nem volt rest kifejezni háláját a belé bizalmat fektető szövetségnek, valamint mesterének, az olasz Vincenzo Montellának. 

"Szeretnék köszönetet mondani a teljes török szövetségnek. Boldog vagyok, hogy ma esti győzelmünkhöz én is góllal járulhattam hozzá. Nagy hálával tartozom edzőnknek, aki hitt bennem, s remélem, hogy így folytathatom majd. Vincenzo Montella egy kiváló mester a játékosok motiválásának szempontjából, ráadásul személyiségét tekintve is egy remek embert ismerhettem meg benne. A mérkőzés előtt azt mondta, hogy legyek nyugodt, s koncentráljak a futballra, mivel nagyon jó képességeim vannak, így tehát nem szabad stresszelnem" – jelentette ki a labdarúgó. 

Mint ismert, Yıldız 2022 nyarán igazolt a Juventushoz a Bayern München utánpótlásából, ahol előbb az U19-es, majd az U23-as csapat tagja lett, végül pedig nemrég hivatalosan is a felnőtt keret tagjává vált. Fabrizio Romano a tegnapi meccs kapcsán arra emlékeztetett, hogy az Öreg Hölgy az elmúlt hónapokban egy rendkívül okos húzással 2027-ig hosszabbított a török fiatallal, ami hosszú ideig garantálja a felek közös útjának folytatását. 

Yıldız korábban maga is arról beszélt, hogy a Bianconeri egykori csapatkapitánya és legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero hatalmas példakép volt számára gyermekként, emiatt pedig minden bizonnyal nem lehet véletlen, hogy a Juve focistájaként az ő gólörömét vetette be a berlini Olympiastadionban szerzett találata után: "Gyermekkoromban Alessandro Del Piero volt a bálványom, még a szobám falán is az ő poszterei voltak!" – szögezte le nemrég a talentum. 

Kenan Yıldız tegnapi gólja az alábbiakban tekinthető meg: